Ontluisterende nederlaag voor JO8-1: 8-2 verlies tegen Buitenveldert

Natuurlijk wisten we dat dat Buitenveldert revanche zou willen voor de pijnlijke 7-0 nederlaag in de eerste competitiehelft, en ook voor het net mislopen van het kampioenschap in die poule. Maar een afstraffing van deze proporties…..? Nee, die zagen we niet aankomen.

In alle vroegte (het leek nog wel nacht) gingen we deze ochtend op pad naar Amsterdam, inclusief een niet fitte Tijn, die door een enkelblessure nu al enkele weken niet tot spelen in staat is, maar natuurlijk wel zijn teamgenoten wil aanmoedigen. Behoorlijk koud was het ook nog, maar daar zullen de toeschouwers wellicht het meest last van hebben gehad.

Buitenveldert kwam tot de tanden gewapend uit de startblokken, en liet meteen al zien dat ze flink strijd zouden gaan leveren. Al in minuut 1 werd keeper Tibbe gepasseerd door  een schot van grote afstand, maar dat werd in de volgende minuut nog recht gezet door een indraaiende corner van Daan: 1-1. Hierna nam Buitenveldert het initiatief weer over, en met weer een schot van afstand had Tibbe in de vijfde minuut wederom het nakijken: 2-1. BFC probeerde de draad weer op te pakken, waarbij Thijs en Oli de strijd aangingen op het middenveld. Na een uitbraak in de 8e minuut wist BFC zelfs te scoren, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af, vanwege een vermeende overtreding die daaraan voorafging.  Het was helaas niet de laatste keer dat deze scheidsrechter in het nadeel van BFC besliste…

Kort na dit voorval, zo gaat dat dan, viel het doelpunt aan de andere kant, waardoor de jongens tegen een achterstand van 3-1 aankeken. Hoewel BFC wel wat meer in de wedstrijd kwam was het steeds weer Buitenveldert dat met stevige ingrepen de opmars verstoorde. Fedde werd enkele malen ruw onderuit geschoffeld, en ging met een gekwetste enkel naar de kant. Later in de wedstrijd probeerde hij het nog wel, maar de pijn belemmerde hem om nog een rol van betekenis te kunnen spelen. In het toch al gehavende team werd Wessel nu achterin geposteerd, waardoor de slagkracht voorin ook wat minder werd. In de 18e minuut kwam zelfs de 4-1 voor Buitenveldert op het bord. In de 21 minuut was er nog een lichtpuntje: na een mooie combinatie wist Johan fraai de 4-2 binnen te schieten.

De tweede helft gaf een eenzijdig beeld te zien. De jongens van BFC waren niet bij machte om het Buitenveldert nog echt lastig te maken ondanks alle dappere pogingen van Hugo, Daan en Johan voorin en het strijden van Oli en Thijs op het middenveld. Sterker nog: Buitenveldert wist nog 4 keer te scoren waardoor er een wel heel grote uitslag op het scorebord kwam: 8-2. De eerste nederlaag in competitieverband voor onze jongens kwam hard aan, maar hopelijk is er ook een les geleerd. De tegenstander wilde vandaag winnen, en liet dat merken in alles: fel op de bal en hard in de duels. Er gaan ongetwijfeld meer van deze wedstrijden volgen in deze sterke poule, dus JO8-1 weet nu wat daarvoor nodig is. Volgende week alweer een kraker: thuis tegen AFC dat ongetwijfeld ook op revanche belust is….