Ontketend BFC F2 verslaat Victoria F2: 6-1

Na de pijnlijke nederlaag bij SDO van de week ervoor (3-2 waarbij negen minuten voor tijd nog een 0-2 voorsprong op het scorebord stond) mochten de heren het vandaag opnemen tegen de F2 van het gerespecteerde Victoria. Na midweeks gedecideerd AFC IJburg F2 met 3-0 te hebben verslagen was er goede hoop dat vandaag dan toch de eerste punten in de competitie konden worden behaald. Deze hoop bleek niet ijdel!

Van meet af aan maakten onze jongens ook vandaag duidelijk dat ze qua positiespel enorme stappen hebben gemaakt. Op dat gebied is nog geen tegenstander ze dit seizoen de baas geweest. Dat dat nog niet tot punten in de competitie heeft geleid was te wijten aan het meer fysieke deel van het voetbalspel: duelkracht.

Hoe anders was dat vandaag!
Van meet af aan werd er gebikkeld waardoor Victoria nooit lang mocht genieten van balbezit en er zodoende simpelweg niet in slaagde een fatsoenlijke aanval op te bouwen.

Gek genoeg was het toch Victoria dat geheel tegen de verhouding in op 0-1 kwam. De eerste keer dat de oversteek naar ons doelgebied werd gemaakt resulteerde in een corner. Tot grote teleurstelling van de technische staf (er was intensief op corners getraind) werd deze na minder attent ingrijpen omgezet in de onterechte 0-1.

Daarmee hebben we gelijk het enige minpunt van deze zonnige ochtend behandeld. Want deze tegenslag bracht de boys geheel niet van de wijs en al snel werd de stand gelijkgetrokken. Wat volgde was een wedstrijd waarin BFC volledig bepaalde wat er gebeurde.

Zes doelpunten waren er te bewonderen waarbij met name de 2-1 na een aanval over vele schijven van grote schoonheid was. Doelpuntenmakers en assists kunnen worden opgesomd maar juist de teamprestatie verdient hier de meeste aandacht. Alle aanvallen werden zorgvuldig opgebouwd vanuit de achterhoede waar keeper Boaz zich in veertig minuten tijd slecht één keer van een uittrap heeft hoeven bedienen. Dat kwam hem dan ook gelijk op de terechtwijzing “Boaz wat doe je nou, je moet de bal toch niet uittrappen?” van een teamgenoot te staan. Steeds weer waren er de juiste loopacties waardoor de bal kon worden rondgespeeld en dan kunnen doelpunten simpelweg niet uitblijven zo bleek.

Het stevig aangaan van de duels maakte het verschil met de eerdere wedstrijden waardoor de punten nu overtuigend veroverd werden. Dat bij één van de goals bij de tegenstander de indruk bestond dat hun keeper met bal en al de goal in werd gelopen was wat dat betreft een teken aan de wand.

Aan de technische staf nu de schone taak om de heren het verhaal van zwaluwen en zomers bij te brengen zodat ook volgende week weer alles uit de kast gehaald wordt.