Onterecht verlies Jong BFC

zuid

 

De wedstrijden van Jong BFC waren vorig seizoen het aankijken meer dan waard met fris en aanvallend voetbal. In de eerste wedstrijd van dit seizoen, uit tegen de beloften Zuidvogels, verliep de eerste helft zoals de toeschouwers hoopten en ook wel een beetje verwachtten. Beide ploegen grepen elk gelegenheid in de wedstrijd aan om aan te vallen, het ging op en neer en er werd met veel inzet gestreden, van beide kanten. De eerste minuten waren voor BFC tot Zuidvogels er een schepje bovenop deed en BFC naar achteren drukte. Na zo’n tien minuten nam BFC weer het initiatief en hield dat tot ongeveer 10 minuten voor tijd. In dat kleine half uurtje was BFC zoveel gevaarlijker dat het misschien wel 5 open doelkansen creëerde. Tom, Dico en Gerrit wisten echter niet tot scoren te komen.In de 35e minuut wist Zuidvogels zich op te richten en, in 2e instantie, keeper Wessel te passeren. “Als je ze niet scoort, doet de tegenstander dat wel”, schalde de stem van trainer Ferry Hendrikse over het veld. 1-0 Voor Jong Zuidvogels dus. Geheel tegen de verhouding in. Jeroen schoot nog een keer voorlangs en zo moesten de beloften van BFC opeens met een achterstand aan de thee (echte, met suiker deze keer).

Misschien kwam het door de vele wissels aan beide kanten maar het frisse, aanvallende beeld van de eerste helft veranderde in de tweede helft in vooral rommelig en slordig. Er waren een paar doelkansen voor BFC en niet 1 voor Zuidvogels dat overigens wel het beste van het spel had. Een onterechte nederlaag dus, gezien de vele kansen. Uitblinker bij Jong BFC was Rowell van der Meer die BFC sterk  op de been hield achterin en ook de energie had om af en toe indrukwekkend op de gelijkmaker te jagen.

Jong Zuidvogels – Jong BFC 1-0 (1-0)

Opstelling: Wessel Kuijer (45″ Damian Ranzijn), Jur Blaauw Rowell van der Meer, Maurits Knoop (45″ Jelle van der Geest), Davey du Maine, Tim Vrakking (45″Dirk-Jan Tegel), Gerrit Snijders (67″ Olivier Blaauw), Dico Knevel (c) (45″ Maxim Andriessen), Olivier Blaauw (“45 Diederick van Wijk), Jeroen Olthof, Tom Beekman.

Volgende wedstrijd:

Jong BFC – Jong Almere City FC

Dindag 29 oktober a.s. Aanvang 20:00 uur

Komt dat zien!

 

.