O11 – Jens Toornstra toernooi

Zondag 21 augustus was het aan een groep van 12 Onder-11-Blauwhemden om de Bussumse eer te verdedigen op het Jens Toornstra-toernooi van Alphense Boys.

Vier poulewedstrijden van een kwartier, even weer wennen aan het echte voetbal na 7 weken Spielerei. Met jetlags en harde vliegtuiglandingen in de benen en met het zand nog tussen de tenen mocht er 4 keer worden afgetrapt tegen leeftijdsgenoten uit Houten, Purmerend, Utrecht en Nootdorp:

Match 1 tegen UVV: geen enkele bal voor keeper Matthew en weinig werk voor verdedigend trio Jop, Mees en Boris. Voorin veel gevaar, doeltreffend afgerond door Jack, Mazin en Tijl. Een keurige 3-0 overwinning, lekker begin.

Match 2 tegen vv Houten: tegenwind, zompig veld, dat werk. Een gelukkige 2-0 overwinning voor de tegenstanders. Niet meer over hebben.

Match 3 tegen Purmersteijn, oude bekende uit de maanden mei en juni. Ditmaal keurig verslagen door een doelpunt van Jack in de 1e minuut. Met kansen voor Quinten en Sem en een paar mooie passjes door het midden van Bauke. Drie punten, netjes.

Match 4 tegen RKDEO, veel gevaar over links via Abel resulteerde in een knappe treffer van Roemer. Jack schoot de tweede erin. Weinig weggegeven, lekker gespeeld.

Met 9 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van +4 werd de poule-overwinning behaald en mocht captain Jop de eerste prijs van het seizoen binnenhalen. Klasse speech Joppie!

Met dit toernooi in de benen kunnen de bekerwedstrijden van aanstaand weekend met vertrouwen tegemoet worden gezien – Awi, Aziz, Menno, Arnoud en 24 jongens, maak er wat moois van dit seizoen!

BD