O11-1 verslaat AFC’34 in ware thriller

BFC O11-1 – AFC’34 O11-1: 5-4 (dptn: Nassir (2), Toine, Imran en Jappie)

Selectie: Marc, Timothy, Maxim, Vincent, Mika, Imran, Jasper, Milan, Toine, Nassir, Safouane en Efe.

Zaterdag, wedstrijddag. Na de mooie bekeroverwinning tegen Pancratius afgelopen woensdag staat er vandaag wederom een kraker op de agenda. Weliswaar werd er vorige week op één van de paastoernooien nog gewonnen van AFC’34, de Alkmaarders hebben een sterke ploeg met een aantal grote talenten. En bovendien staan ze een plekkie boven ons en dus is de vierde positie op de ranglijst de inzet van vandaag.

Vader Abraham is ook aanwezig

Gek genoeg speelt BFC haar beste wedstrijden dit seizoen buitenshuis en dus is er vandaag een mooie gelegenheid om het in grote getalen aanwezige thuispubliek ook maar eens te laten zien tot wat de ploeg in staat is. Bovendien is de lente aangevangen, is de scheids op tijd en wordt er van te voren een al een feestje gevierd vanwege de – ja ja – 50e verjaardag van de schrijver dezes. Voldoende ingrediënten voor een mooi voetbalfestijn.

Om 12.30 uur blaast leidsman Roy voor de aanvang van de wedstrijd. De tegenstander heeft na het verlies van vorige week de opstelling omgegooid en een meer defensief ingestelde 3-3-2 formatie het veld ingestuurd. Er wordt met man en macht en heel veel druk verdedigd en bij balbezit wordt de lange bal naar de twee snelle voorwaartsen gespeeld. BFC heeft aanvankelijk behoorlijk veel moeite met deze tactiek en het lukt de blauwhemden volstrekt niet om het eigen spelletje te spelen. Met name het middenveld heeft het vaak zwaar met de overtal situatie.

In de 9e minuut komt AFC’34 op voorsprong als de snelle spits alleen voor Marc geen fout maakt: 0-1. Ondertussen heeft ook Awi wat geschoven in de opstelling. Vincent speelt nu aan de rechterkant en heeft de opdracht om meer mee op te komen. Zijn eerste voorzet is al meteen op maat op de vrijgelopen Toine die dit kansje – natuurlijk – niet onbenut laat: 1-1. Een opluchting maar zeker geen kentering want gedurende de rest van de eerste helft blijft BFC het lastig hebben met de verdedigende tactiek van de Alkmaarders. Keeper Marc weet de achterstand in eerste instantie nog wel te voorkomen maar vijf minuten voor het einde van de eerste helft komt AFC’34 middels een razendsnelle counter opnieuw op voorsprong. En zo gaan we met een 1-2 achterstand de rust in.

In de rust hamert Awi op rust en balbezit. Er is te veel onrust en te veel passes komen niet op de juiste plek van bestemming aan. Maar met opnieuw een paar omzettingen beginnen de blauwhemden vol goede moed aan de tweede helft. De tegenstander is al behoorlijk vermoeid en de verwachting is dat ze niet in staat zullen zijn om in de tweede helft opnieuw zoveel energie te leveren.

Toch maakt BFC het zichzelf nog wat moelijker als er in de eerste minuut van de tweede helft totaal onnodig een goal wordt weggeven: 1-3. Hoe gaat dit aflopen: gaat het onze jongens lukken om veerkracht te tonen of gaan de koppies hangen? Interessant is het zeker. Awi besluit om de ploeg opnieuw om te gooien en met Maxim op de voor hem onbekende ‘zes’ positie komt BFC dan eindelijk aan voetballen toe. Max brengt de broodnodige rust en zijn passes zijn haarzuiver. Het balbezit geeft BFC vleugels en de wedstrijd begint te kantelen. In de 11e minuut maakt BFC dan ook een aansluittreffer als Imran een vrije trap van Maxim mooi binnen knikt: 2-3. En vlak daarna komt het op gelijke hoogte als de vandaag voor veel gevaar zorgende Nassir een voorzet van Toine schitterend binnen volleert: 3-3.

Acht minuten voor tijd komen de Alkmaarders echter weer op voorsprong en de kans op een overwinning, laat staan een gelijkspel, wordt nu wel heel erg klein….

Maar dan zien we de mooiste aanval van de dag. Een vloeiende aanval over veel schijven eindigt via Jappie, Toine en Milan uiteindelijk bij Nassir die de bal hard in de touwen jaagt: 4-4. Met nog zo’n 5 minuten op de klok gaat BFC nog één keer vol in de aanval. En ja, het wonder geschiedt als de doelman een inzet van Nassir niet juist weet te verwerken en aanvoerder Jappie er als de kippen bij is om de rebound binnen te tikken: 5-4! Zowel in het veld als langs de lijn worden de mensen gek van vreugde. Wat een ongelooflijke ontknoping.

Tijd voor een feestje

In het restant van de wedstrijd komt de zege niet meer in gevaar en na het laatste fluitsignaal is de ontlading dan ook groot. Een zwaarbevochten maar schitterende overwinning waarbij de meest voetballende ploeg uiteindelijk en terecht wordt beloond. En een prachtig cadeau voor de jarige teamleider en tijd voor een feestje.

Door de overwinning gaat BFC over AFC’34 heen en stijgt het naar de vierde plaats in Hoofdklasse 1. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij AFC aan de Zuid-As in Amsterdam.

Meemaken en er bij zijn….