O11-1 verliest van koploper Zeeburgia

BFC O11-1 – Zeeburgia 11-1: 2-4 (dptn: Toine & Maxim)

Selectie: Marc, Timothy, Maxim Vincent, Mika, Imran, Jasper, Milan, Toine, Nassir, Sophie en Safouane.

Zaterdag, wedstrijddag. Vaste volgers van dit team zal het wellicht niet zijn ontgaan dat er vandaag wederom een topwedstrijd op het programma staat. De jonge Bussumse blauwhemden ontvangen thuis de nog ongeslagen lijstaanvoerder Zeeburgia, een razendsnelle en fysiek sterke ploeg. Tijdens de wedstrijdbespreking roept Awi zijn manschappen op om vandaag zelf het spel te maken en ‘weg te blijven uit de fysieke duels’. En om scherp en fel te zijn vanaf de allereerste seconde.

Iets later dan gepland klinkt om 11:25 uur het eerste fluitsignaal.

Naar de oproep om vanaf de eerste seconde fel te zijn is goed geluisterd. Als bloedhonden wordt er op de witte Zeeburgianen gejaagd en de Amsterdamse koploper wordt in de eerste paar minuten totaal overrompeld. Dat leidt ook tot een snelle openingstreffer als Safouane de bal in de 3e minuut panklaar legt voor de gretige Toine, die dit soort kansen wel op waarde weet te schatten: 1-0!

Een ongekende snelle voorsprong voor de thuisclub. Tot dusver heeft BFC zich deze competitiefase meestal terug moeten knokken van een vroege achterstand en de jongens lijken dan ook niet te weten hoe met deze situatie om te gaan. Want in plaats van door te drukken weet BFC in de fase na dit vroege doelpunt nauwelijks meer tot fatsoenlijk voetbal te komen. Het laat Zeeburgia het spel dicteren en het is dan ook niet onverdiend dat de gasten in de 9e minuut gelijk maken. Zonde.

Ook na deze treffer komt BFC maar zeer beperkt toe aan het eigen, verzorgde, spelletje. Er wordt weliswaar hard geknokt maar dat was nu juist hetgeen wat we zouden trachten te vermijden. In de 20e minuut komt Zeeburgia na een weergaloze voorbereidende actie van de linksachter op voorsprong: 1-2. BFC kan daar nog steeds maar nauwelijks iets tegenover zetten. Al heeft Mika pech als hij opnieuw een afstandsschot op de lat ziet verdwijnen. En dat is niet de eerste keer deze competitie.

De vele fysieke duels hebben in de eerste helft tot de nodige blessurebehandelingen geleid. In de daardoor bijgetelde extra tijd weten de Amsterdammers nogmaals te scoren en zo gaat BFC met een 1-3 achterstand de rust in.

In de rust vraagt Awi zijn team op om alle schroom van zich af te werpen en te laten zien wat het kan. Want na een uitstekende start heeft BFC in de eerste helft veel te veel verstoppertje gespeeld.

Na rust gaat het inderdaad beter. BFC durft nu meer te voetballen en de combinaties beginnen beter te lopen. Toch is het Zeeburgia dat in de 9e minuut weer weet te scoren: 1-4. Maar BFC weigert het hoofd in de schoot te werpen en het blijft op zoek gaan naar een beter resultaat. In de 13e minuut mag Maxim een vrije trap nemen en hij jaagt de bal van zo’n 20 meter hard tegen de onderkant van de lat. De bal stuitert weer het veld in en het is moeilijk te zien of de bal over de achterlijn is geweest. De scheidsrechter heeft echter geen twijfel en kent de treffer toe: 2-4.

In het restant van de wedstrijd is BFC de bovenliggende partij. Eindelijk zien we vlotlopend combinatievoetbal. Dit leidt nog tot een paar grote kansen maar deze worden helaas niet verzilverd.

En zo wordt er vandaag met 2-4 verloren. Na een ijzersterke start heeft BFC in de eerste helft verzuimd om zelf te voetballen en heeft het zich laten verleiden om het spelletje van Zeeburgia te spelen. In de tweede helft ging het een stuk beter maar was het scoreverloop ongelukkig en was het ook eigenlijk te laat.

Ondanks het verlies staat BFC nog steeds op plaats 4, maar heeft het een aantal achtervolgers in de nek hijgen. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen het laaggeklasseerde Hoofddorp. Van onderschatting kan en mag echter geen sprake zijn want in deze competitie kan iedereen van iedereen winnen.

Om 13:00 uur aan de Meerweg te Bussum. Meemaken en daar bij zijn!