O11-1 start tweede competitiefase met ruime zege

RKAV O11-1 – BFC O11-1: 1-6 (dptn: Jappie (3) Toine (2)en Safouane)

Selectie: Marc, Timothy, Maxim, Vincent, Mika, Imran, Jasper, Milan, Toine, Nassir, Sophie en Safouane.

Zaterdag, wedstrijddag. Vandaag staat de eerste competitiewedstrijd van de tweede fase op het programma. Grappig genoeg is het een herhaling van de laatste wedstrijd van fase 1, die drie weken geleden nog met 4-1 werd gewonnen. Maar BFC speelde toen nog om de derde plaats, terwijl het voor de thuisploeg destijds meer een wedstrijd om des keizers baard was. Vandaag is het anders want beide ploegen starten immers weer met een schone lei. Bovendien bieden resultaten uit het verleden geen garantie voor de toekomst.

Maar de voortekenen zijn goed. Tijdens de warming up is de concentratie groot en staan de koppies strak. Het team heeft de intrinsieke motivatie om te winnen en daar hoeft de leiding dan ook weinig aan te doen. En dat is mooi.

BFC begint de wedstrijd bijzonder voortvarend en neemt direct het heft in handen. Al in de tweede minuut schiet Jappie een schitterende voorzet van Milan op de deklat. In de vijfde minuut is het wel raak als Jappie een assist van Toine beheerst binnen werkt: 1-0. En dan zijn we los: Toine (assist Souf), Toine (rebound na schot Souf) en Jappie (assist Toine) tillen de score binnen een aantal minuten naar een comfortabele 4-0 voorsprong. De meegereisde Bussumse schare gaat er eens even goed voor zitten en ondergetekende pakt voor de zekerheid maar even de puntenslijper. Dit zou wel eens een grote uitslag kunnen worden….

Maar dat blijft uit. Eerst moet Sophie het veld verlaten na een ongelukkige botsing met een Volendammer en dan volgt een fase met onrustig voetbal waarin het de blauwhemden niet lukt om de draad van het fantastische eerste kwartier weer op te pakken. Sterker nog, de oranjehemden weten uit een van de spaarzame tegenaanvallen zelfs tegen te scoren. En zo gaan met een 4-1 voorsprong de rust in.

De start van de tweede helft is aanvankelijk nog steeds te rommelig. Tegen deze knapen moet je combinatievoetbal spelen en je niet laten verleiden om mee te gaan in hun fysieke spel. Desondanks worden er nauwelijks kansen weggegeven. De verdediging staat zoals zo vaak ook vandaag weer haar mannetje. Alsof het niets is. De onverzettelijke Mika, Max, Vincent, Timothy en Imran – en niet te vergeten onze keeper! – blijken ook vandaag weer een nauwelijks te passeren station. Na een minuut of tien begint het weer te lopen en kan de score worden opgevoerd. Safouane scoort na een schitterende solo middels een geplaatst schot in de verre hoek de 5-1. En na goed doorjagen is het opnieuw Jappie die vlak voor tijd de 6-1 eindstand op het scorebord zet.

En zo beleeft BFC een mooie start van de tweede competitiefase. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Buitenveldert. Om 13:05 uur aan de Meerweg te Bussum. En de volgende dag zal er worden deelgenomen aan het sterk bezette JOER toernooi in Helmond waar BFC in de poule is ingedeeld met Vitesse, FC Den Bosch, KV Mechelen, ADO Den Haag, Sparta Rotterdam en AFC Ajax. Niet gek voor een cluppie uit Bussum.

Dus ik zeg opnieuw: ‘meemaken en er bij zijn’!