O11-1 sluit 1e competitiefase af met zege

RKAV O11-1 – BFC O11-1: 1-4 (dptn: Toine & Safouane (ieder 2))

Selectie: Marc, Timothy, Kai, Maxim Vincent, Mika, Imran, Jasper, Milan, Toine, Nassir, Sophie en Safouane.

Zaterdag, wedstrijddag. Vandaag staat de uitwedstrijd tegen RKAV uit Volendam op het programma, een inhaalwedstrijd en de laatste van de eerste competitiefase. En geheel geen onzinwedstrijd want bij een overwinning met vier doelpunten verschil kan BFC de eerste seizoenshelft met een derde plek afsluiten.

RKAV is een fysiek sterke ploeg. Stevige knapen, visserszonen. Mannen met illustere achternamen als Schilder, Tol, Keizer en Bond. Geen makkelijke tegenstander van wie eerder dit seizoen op een toernooi al eens werd verloren. De wedstrijd vindt plaats op veld 7, onder de rook van het knusse Kras stadionnetje van de naastgelegen BVO.

BFC begint de wedstrijd voortvarend en neemt meteen het heft in handen. Dat resulteert meteen in een levensgrote kans maar deze inzet verdwijnt helaas naast het goal. En in de minuten daarna zien we nog een aantal grote en kleinere mogelijkheden. Maar het blijft vooralsnog 0-0. Na een minuut of tien begint het ‘andere Oranje’ wat beter in het spel te komen en golft de wedstrijd wat meer heen en weer.

Maar zoals al het gehele seizoen staat de BFC verdediging ook vandaag haar mannetje. Timothy, Vincent, Marc, Max, Mika en Imran, vandaag aangevuld met Kai, vormen een ijzersterke linie die tot vandaag pas 21 tegengoals mocht incasseren. Slechts één ploeg deed dat nog beter, de jongens van BVO AZ. En dat is dus echt een heel knappe prestatie.

Terug naar de wedstrijd. BFC creëert nog een aantal kansen maar weet het net niet te vinden. RKAV krijgt nauwelijks mogelijkheden maar weet wel de deklat boven Marc te raken. De dekselse Safouane knikt vlak voor rust een mooi genomen corner van Sophie in de verre hoek en zo gaan we met een 1-0 voorsprong thee drinken.

Het spelbeeld is na rust aanvankelijk niet anders. BFC valt aan, maar met te weinig overtuiging om de score verder uit te breiden. En dat is vandaag wèl nodig. We moeten tot de 21e minuut wachten als Toine op aangeven van Jappie weet te scoren: 2-0. Een wonderschoon doelpunt, dat wel. In de 25e is het opnieuw Safouane die in een scrimmage zowaar met zijn knie weet te scoren: 3-0, met nog 5 minuten op de klok. Het kan nog. We zien vervolgens een waar bombardement aan doelpogingen van de Bussumse blauwhemden maar de bal wil er echt niet in. Sterker nog, in de 28e minuut weten de Volendammers plotseling tegen te scoren. De missie wordt dan ineens wel heel erg lastig maar er wordt nog één keer flink gas gegeven en dat resulteert ook in een doelpunt als Toine de eindstand op 4-1 weet te bepalen.

En zo komt BFC net een doelpuntje tekort om de eerste fase met een derde plek af te sluiten. Een eerste fase waarin de ploeg ongelooflijk veel progressie heeft geboekt en door Awi, met assistentie van (de niet zingende) Niels, werd omgebouwd tot een aanvallende, op balbezit spelende, voetbalmachine. Met een duidelijke organisatie en een, zoals reeds gezegd, nauwelijks te passeren verdediging.

Er wacht nog een hele mooie tweede seizoenshelft waarin de ploeg vanzelfsprekend opnieuw is ingedeeld in Hoofdklasse 1, nog meedoet in het bekertoernooi en is uitgenodigd voor maar liefs 8 toernooien.

Ik zeg: ‘meemaken en daar bij zijn’