O11-1 neemt drie punten mee uit Haarlem

Kon. HFC O11-1 – BFC O11-1: 2-4 (dptn: Toine & Nassir (ieder 2))

Selectie: Marc, Timothy, Maxim, Vincent, Mika, Imran, Jasper, Milan, Toine, Nassir, Sophie en Safouane.

Zaterdag, wedstrijddag. Vandaag staat de uitwedstrijd bij en tegen de Koninklijke HFC op het programma, de oudste voetbalclub van Nederland. Op het schitterende van voetbalhistorie doordrenkte complex aan de Enauslaan worden we gastvrij ontvangen door vriendelijke mensen. En de koffie is uitstekend. Wij komen hier graag.

HFC staat bekend om zijn goede en ‘innovatieve’ jeugdopleiding en heeft ook dit jaar weer een sterke O11-1 weten op te lijnen. Van wie voor de winterstop thuis nog met 1-3 werd verloren. Dus een geenszins makkelijke opgave vandaag voor de Bussumse blauwhemden. Er zal vandaag gewonnen moeten worden om de aansluiting met de bovenste ploegen niet te verliezen.

Om 10:30 uur blaast de jeugdige (maar zeer kordaat en consequent) fluitende leidsman voor de aanvang van de wedstrijd. We spelen op het met natuurlijk gras ingezaaide hoofdveld, de omstandigheden zijn werkelijk ideaal.

De blauwhemden beginnen voortvarend aan de wedstrijd en grijpen meteen het initiatief. De ploeg straalt uit dat het vandaag wil winnen. En wordt al meteen een aantal keer gevaarlijk via de watervlugge Safouane. HFC weet maar nauwelijks onder de druk uit te komen en Nassir maakt in de 9e dankbaar gebruik van de hem geboden kans: 1-0. En BFC drukt daarna door. Aan de linkerkant komt de uitstekend spelende Mika voor zijn man, speelt in op Toine, die vervolgens opendraait en de bal panklaar legt voor opnieuw Nassir: 2-0, een erg fraai doelpunt, uit het boekje. Het beweeglijke HFC weet hier niet heel veel tegenover te zetten. Al wordt het middels twee afstandsschoten wel twee maal gevaarlijk maar keeper Marc weet zich met mooie reddingen te onderscheiden. Vlak voor rust zien we nog een schitterende aanval over een groot aantal schijven waarbij Milan zijn kopbal helaas maar net gekeerd ziet door de Haarlemse keeper. En zo gaan we met een 2-0 voorsprong de rust in.

Awi waarschuwt zijn manschappen nu niet te verslappen. ‘HFC gaat in de tweede helft vol gas geven om de achterstand ongedaan te maken. Dus blijf geconcentreerd doen wat jullie in de eerste helft hebben gedaan’.

Gespannen gezichten bij de tifosi

Het begin van de tweede helft is echter opnieuw voor BFC. In de 5e minuut zet de snelle Nassir door op de rechterflank en zijn messcherpe voorzet wordt door Toine prachtig in de verre hoek geknikt. Opnieuw een schitterend doelpunt uit het voetbal-lesboek. Vlak hierna verschijnt Nassir alleen voor de keeper maar zijn inzet wordt net gekeerd. Er lijkt dus weinig aan de hand maar dan weet HFC door twee onachtzaamheden in de Bussumse defensie ineens twee keer te scoren en krimpt de voorsprong binnen een aantal minuten tot slechts één doelpunt: 3-2. Het krijgt vervolgens een aantal corners op een rij en de meegereisde Bussumse tifosi moeten een aantal lastige minuten doorstaan.

In de 21e minuut is het echter opnieuw Toine die de wedstrijd in het slot gooit. Aan de linkerkant zet de dekselse Milan goed door en zijn afgemeten voorzet wordt door de opnieuw uiterst koelbloedige spits in de verre hoek gemikt: 4-2. En deze voorsprong komt in het restant van de wedstrijd niet verder in gevaar. En boekt BFC een mooie en verdiende zege. Het heeft vandaag als een collectief gestreden en de punten gaan dan ook terecht mee naar het Gooi.

Door deze zege stijgt BFC naar de vijfde plek in Hoofdklasse 1. Het volgende competitietreffen is pas over twee weken. Want eerst wacht een voetbalrijk paasweekend met toernooien bij Castricum en Victoria. In Hilversum doen er louter BVO’s mee en is BFC ingedeeld in een poule met AZ, PSV, Excelsior, Lierse SK en Antwerp.

Ik zeg: ”meemaken en er bij zijn”