O10-1 wint gerenommeerd Krokustoernooi bij VV Katwijk

VV Katwijk, de club waar Dirk Kuijt groot is geworden, organiseert in de Krokusvakantie (van regio Zuid…) al jaren een fantastisch toernooi voor een groot aantal leeftijdscategorieën. Dit jaar vond het toernooi plaats op woensdag 1 maart.

Voor de O10 bestaat het deelnemersveld uit naast BFC uit Excelsior, Quick Boys, Feyenoord en VV Katwijk.

BFC – Excelsior: 3-2 (Milan, Zinni, Imran)

BFC begint de wedstrijd zeer voortvarend als Milan een schitterende voorzet van Zinni op weergaloze wijze binnen weet te koppen. De vreugde is enorm en de jongens vergeten dat de keeper de bal direct mag uitnemen. Dus terwijl BFC nog staat te juichen is de stand al weer gelijk. Maar Zinni zet zijn ploeg op voorsprong met opnieuw een schitterend doelpunt als hij een vrije trap van Jappie met een omhaal binnen schiet. Imran stelt daarna met een harde pegel van afstand de zege veilig. Dat Excelsior vlak voor tijd nog een keer tegen scoort doet verder niet ter zake.

BFC – Quick Boys: 2-1 (Arthur, Imran)

Op ieder toernooi zit er altijd wel een matige wedstrijd tussen. Vandaag was dat die tegen QB. Arthur en Imran scoren met mooie treffers van afstand maar verder kende deze wedstrijd (te) weinig hoogtepunten.

BFC – SC Feyenoord: 4-2 (Zinni, Arthur, Zinni, Imran)

Matige wedstrijden worden dan vaak weer gevolgd door hele goede wedstrijden. En ook deze voetbalwet gaat vandaag op. Feijenoord wordt volstrekt overrompelt en via doelpunten van Zinnie (2x), Arthur en Imran loopt BFC uit naar een onwaarschijnlijke 4-0 voorsprong. Dat de Rotterdammers daarna nog 2x scoren is slechts belangrijk voor de statistieken. De zege komt geen moment in gevaar.

BFC – VV Katwijk: 1-0 (Zinni)

Om de eindzege veilig te stellen mag er in ieder geval niet worden verloren. Er zit dan ook wat meer spanning op de ploeg en niet iedereen is even fit meer. Maar gelukkig hebben we gastspeler Timme van de O9-1 bij ons die zich als de hele middag uitstekend staande houdt tussen jongens die ruim een jaar ouder zijn. BFC is wel de bovenliggende partij maar Katwijk heeft een hele sterke keeper die zijn doel in eerste instantie nog schoon weet te houden maar het opnieuw onze topscorer Zinni die het vonnis velt.

En zo wordt BFC de verdiende winnaar van het toernooi en levert de 2007 generatie opnieuw een prestatie van formaat:

  1. BFC
  2. Quick Boys
  3. SC Feyenoord
  4. Excelsior
  5. VV Katwijk