O10-1 verliest in topper van Buitenveldert

Buitenveldert O10-1 – BFC JO10-1: 4-1. Dpt: Milan  

Zaterdag, wedstrijddag. Vandaag de vierde wedstrijd in de derde fase. En geen onbelangrijke want de winnaar van vandaag mag zich de trotste koploper in de ‘kampioenspoule’ noemen. Buitenveldert is een sterke ploeg. In de eerste fase werd nipt van ze verloren en ze draaien al het hele seizoen bovenin mee. Het zal geen makkelijke wedstrijd worden.

De schrijver plaatst al twee jaar stukjes op de website van BFC en heeft zich heilig voorgenomen daar nooit negatief te schrijven over tegenstanders, scheidsrechters, supporters etcetera. Want we hebben het hier over negen- en tien jarige jongetjes die vooral plezier in hun sport moeten en hebben en er zelf helemaal niets aan kunnen doen dat de oudere medemens nog wel eens een stempel op hun wedstrijd wil drukken. Dus ook vandaag houd ik wijselijk mijn mond en beperk mij tot een feitelijke weergave van de wedstrijd. Wel wil ik nog opmerken dat ik steeds vaker begrip heb voor het gedachtenspinsel van de KNVB om wedstrijden van kinderen van deze leeftijd zonder scheidsrechter te laten spelen. De gedachte daarachter is dat ze het waarschijnlijk zelf en onderling wel op weten te lossen. En het valt niet uit te sluiten dat ze er dan meer plezier aan beleven.

Dan nu de wedstrijd. Buitenveldert begint ijzersterk aan de wedstrijd en zet de Bussumers meteen onder grote druk. De tegenstander herbergt een aantal technisch zeer vaardige voetballers waarvan er behoorlijk aantal reeds is opgemerkt door een BVO. BFC heeft moeite om haar eigen spel te spelen en is erg onrustig aan de bal. Maar sporadisch komt het er toch gevaarlijk uit en krijgt het ook een aantal mogelijkheden om een doelpunt te scoren. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd, hetgeen ook tot uiting komt in de ruststand: 0-0.

In de rust roept Quinn de mannen op om de schroom van zich af te werpen en meer het eigen – combinatie – spel te spelen. Want het verschil is niet groot en niets is onmogelijk vandaag.

De blauwhemden hebben goed naar deze boodschap geluisterd en gaan na rust fel van start en zetten meteen veel meer druk op de Buitenveldertse defensie. Die aanvalsdrift wordt in de 4e minuut beloond als de – de laatste paar weken erg op dreef zijnde Milan – een corner van Jappie op waarde weet te schatten en binnen werkt: 0-1, BFC neemt de leiding. Er volgt dan een fase van vijf, zes minuten waarin BFC eigenlijk verder moet uitlopen. Maar de Amsterdamse goalie staat zijn mannetje en weet zijn doel verder schoon te houden. In de 11e minuut maakt Buitenveldert enigszins uit het niets gelijk: 1-1. En neemt dan ook de regie over de wedstrijd weer wat meer in handen. In de 15e minuut wordt er na een scrimmage voor keeper Simon opnieuw gescoord en komen we op een 2-1 achterstand. Hier nemen de Bussumse boys geen genoegen mee en ze gaan weer vol op de aanval. Daardoor ontstaat er achterin wat meer ruimte en daar maken de razendsnelle Buitenveldertse voorwaartsen tweemaal dankbaar gebruik van. Via twee mooie doelpunten loopt de tegenstander verder uit en zo staat er na 50 minuten 4-1 op het scorebord.

Een terechte uitslag? Wellicht iets aan de te ruime kant als je naar de spelverhouding kijkt maar Buitenveldert was over de hele wedstrijd bezien fractioneel beter en zonder meer slagvaardiger voor de goal. Een terechte nederlaag derhalve.

Buitenveldert blijft door deze overwinning koploper en BFC moet vooralsnog genoegen nemen met een vierde positie. Met nog drie wedstrijden te gaan: tegen Hoofddorp, Zeeburgia en RKAV. In deze poule kan iedereen van iedereen winnen dus er kan nog van alles gebeuren. Leuk en erg spannend!

Deze week wordt er op woensdag eerst gebekerd tegen Huizen O10-1. En in het paasweekend doet de ploeg mee aan een tweedaags internationaal voetbaltoernooi bij De Dijk in Amsterdam. Met 24 deelnemers waaronder nationale en internationale BVOs als Chelsea, Newcastle, Schalke 04, Feyenoord, PSV, Sparta, Excelsior, Willem 2, FC Utrecht etc. En een aantal amateurverenigingen die zich via een kwalicatie toernooi hebben weten te plaatsen: Buitenveldert (daar zijn ze weer), Zeeburgia en…..BFC. Een schitterende ervaring voor onze mannetje. Liefhebbers van mooi pupillenvoetbal zijn van harte welkom. Meemaken en daarbij zijn!

@GVT