O10-1 overtuigend verder in bekertoernooi

BFC 010-1 vs Victoria JO10-1: 13-1. Dptn: Zinnedine (6x), Arthur (4x), Jappie (2x) en Vinnie (1x)

Vandaag staat de derde en laatste wedstrijd van de eerste bekerpoule op het programma. Officieel tegen de O10-2 van goede buur Victoria maar na goed overleg wordt er onderling besloten om de O10-1 teams tegen elkaar te laten te strijden omdat er dan waarschijnlijk sprake zal zijn van een iets evenwichtigere wedstrijd. Victoria is een sterke ploeg waar de 2007 lichting van BFC in de eerdere jaren (in de F3 en F1) in officiële wedstrijden nog nooit van wist te winnen.

En ondanks het gegeven dat eerdere bekerwedstrijden tegen SDO O10-1 en Loosdrecht O10-1 met ruime zeges (respectievelijk 11-1 en 20-0) werden afgesloten zal er vandaag bij voorkeur opnieuw moeten worden gewonnen om 100% zeker te zijn van de volgende ronde. Er staat dus genoeg op het spel.

Omdat Quinn ziek is meldt Pieter de Vries zich al om 8.45 uur in de kleedkamer om de wedstrijd met ondergetekende mede te coachen. Waarvoor hulde en dank Pieter!

Dan de wedstrijd: de jongens zijn vandaag werkelijk vlijmscherp en er op gebrand het wederom in grote getalen verschenen publiek een heerlijke wedstrijd voor te schotelen. En dat lukt! Want voor dat we het goed en wel doorhebben staan de Bussumse blauwhemden al met 4-0 voor via doelpunten van Zinnie die het vandaag (wederom) op zijn heupen heeft. Ook Arthur heeft vandaag het vizier op scherp staan en weet er voor rust drie in te prikken waarvan één met zijn rechter/’chocolade’ been. De mooiste goal voor rust komt van Vincent die zijn keiharde schot van grote afstand achter de verbouwereerde Victoriaanse goalie ziet verdwijnen. Ruststand 8-0.

In de rust worden de jongens ‘gewaarschuwd’ niet op de lauweren te rusten maar juist geconcentreerd te blijven voetballen en voort te borduren op die fantastische eerste helft. En ook dat lukt want in de tweede helft gaat het net zo lekker als in de eerste. Via doelpunten van Zinnie (2x), Arthur en Jappie (2x) loopt BFC uit naar een 13-0 voorsprong voordat Victoria vlak voor tijd de eretreffer weet aan te tekenen. Eindstand: 13-1.

En zo bekert de ploeg met 9 punten uit 3 wedstrijden, 44 doelpunten voor en 2 tegen, toch wel overtuigend verder.

Simon, William, Tim, Vincent, Imran, Jappie, Arthur, Milan en Zinnie: na 2 maanden voetballen zit de eerste fase van het seizoen er nu op en met een vierde plek in de zeer sterke competitiepoule, het succesvolle optreden in de beker en de finaleplekken op twee zeer gerenommeerde toernooien mogen jullie best een beetje trots zijn op jezelf. Jullie hebben stuk voor stuk veel progressie laten zien en er zit nog veel meer in het vat! En bovendien hebben jullie onderling veel plezier. Dus op naar de volgende fase. Meemaken en daar bij zijn.

@GVT