O10-1 opent seizoen met ruime zege in bekertoernooi

BFC O10-1 vs SDO 010-1: 11-1. Doelpunten: Jappie (6), Arthur & Milan (2), Imran

SDONa een uitgebreide en welverdiende zomerstop kon het vlaggenschip van BFC’s O10 lichting (geboortejaar 2007) vorige week dan eindelijk weer de wei in. Op maandag en vrijdag werd er intens getraind, op woensdag werd er geoefend tegen en bij Ajax en op zaterdag wordt de week afgesloten met de eerste officiële wedstrijd van het seizoen, een bekertreffen tegen de dorpsgenoten van SDO. Een echte derby tegen een niet te onderschatten tegenstander, tevens een hoofdklasser, dus voor de jongens meteen een goede gelegenheid om te laten zien hoe ze er voor staan.

Na een aarzelend begin komt de wedstrijd na 10 minuten los als Jappie de ploeg met een bekeken schot op voorsprong zet. Als snel volgt een tweede treffer, een snel en kort genomen corner wordt opnieuw door Jappie in de verre hoek geranseld. Vlak daarna weet Arthur een snijdende dieptepass op waarde te schatten en staat er binnen korte tijd inmiddels 3-0 op het scorebord. Imran en Milan brengen de ruststand op 5-0.

Na de rust blijven de in het nieuw gestoken blauwhemden fel en geconcentreerd voetballen. De constante druk naar voren wordt SDO al snel te veel en van echte wedstrijd is dank ook geen sprake meer. Er ontstaan heel veel kansen, die overigens niet allemaal worden benut. Maar door doelpunten van Jappie (4), Milan en Arthur en een eretreffer van SDO wordt de eindstand uiteindelijk op 11-1. Alwaar geen gek begin van het nieuwe voetbalseizoen….dat smaakt naar meer.

Komende zaterdag begint de eerste fase van de competitie waar de ploeg is ingedeeld in  hoofdklasse poule 3 met aansprekende tegenstanders als o.m. AFC, Buitenveldert, IJburg, Roda’23, SDZ etc.

De ploeg is goeddeels gebaseerd op de F1 van vorig seizoen en de F3 van het jaar daarvoor dus een groot aantal jongens speelt al een tijdje samen. Het team staat opnieuw onder leiding van de jonge en uiterst ambitieuze trainer/coach Quinn Tromp (24) en bestaat uit de volgende namen: de fijnbesnaarde technicus Arthur Hagens; de uit de jeugdopleiding van FC Utrecht overgekomen alleskunner Imran Hammouti; de uiterst gedreven en met vlammende linker gezegende goaltjesdief Jasper van Toorn; de watervlugge en zeer behendige aanvaller Milan van den Akker; de van Ajax teruggekeerde en altijd goed meevoetballende doelman Simon Ruger, het met paardenlongen gezegende loopwonder Timothy Duijvestein; de altijd uiterst gefocuste verdedigingsleider Vincent Flokstra; de razendsnelle en nimmer opgevende flankverdediger William Ruiz en, tenslotte, de pijlsnelle en uiterst doelgerichte Zinedinne Boussakouk.

Voor de liefhebber zijn deze mannen vanavond reeds te aanschouwen in een oefenwedstrijd tegen Hooglanderveen (17.30 uur aan de Meerweg). Aanstaande zaterdag spelen ze de eerste competitiewedstrijd tegen en bij SDZ in Amsterdam.

GVT