O10-1 morst punten in Laren

Laren’99 O10-1 vs BFC 010-1: 3-3. Dptn: Arthur, Zinnedine en Jappie

Deze week staat de derby tegens onze Gooise buur Laren op het programma. Tot vandaag hebben ze nog geen wedstrijd gewonnen maar het is een niet te onderschatten ploeg die behoorlijk gebrand is op een eerste overwinning. De Bussumse boys hebben de hele week lekker getraind onder leiding van Quinn en lijken klaar voor de op één na laatste wedstrijd van de eerste fase. Vinnie is weer terug van afwezigheid en de knieblessure van Tim is ook vrijwel verdwenen.

De voorbespreking staat in teken van concentratie, rust bewaren en het niet onderschatten van de tegenstander. Dat laatste is vandaag van groot belang want in deze poule kan iedereen van iedereen winnen. Vanwege het kunstgraskorrelgedoe is de wedstrijd verplaatst naar ‘gewoon’ gras en zo komt het dat onze mannen voor het derde weekend op rij op een natuurlijke ondergrond spelen. Het veld ligt er overigens net als bij de vorige tegenstanders uitstekend bij en we moeten dan opnieuw complimenten uitdelen, dit keer aan de Larense terreinknecht.

laren-1

Op mirakuleuze wijze houdt de doelman zijn ploeg op voorsprong

Ondanks dit alles beginnen de jongens niet echt sterk aan de wedstrijd. De eerste 15 minuten zijn zelfs behoorlijk matig. Laren komt dan ook na wat geklungel in de Bussumse verdediging op een 1-0 voorsprong. Daarna lijkt de wedstrijd wat te kantelen en lijken de blauwhemden wat sterker te worden. Maar de Larense keeper blijkt vandaag in topvorm en weet met een aantal onmogelijke en katachtige reddingen zijn ploeg in eerste instantie nog op voorsprong te houden. Maar als Arthur een schitterde voorzet van Zinnie in één keer op zijn linker pantoffel neemt moet hij dan toch de bal uit het netje vissen. De ruststand is 1-1.

Ook na rust is het begin niet best. Twee makkelijk weggegeven corners worden beiden binnen gefrommeld en zo staat er met nog zo’n 15 minuten te spelen toch echt 3-1 voor de thuisclub op het scorebord.

Het laatste kwartier is nauwelijks te beschrijven want de wedstrijd ontwikkelt zich een ware thriller. Met aan beide kanten meerdere grote en minder grote kansen, ballen op paal en lat en kopballen die rakelings overgaan. Het publiek staat op de banken.

In een uiterste poging om een verlies te voorkomen wordt er overgeschakeld op een opportunistische variant met Zinnie als diepe centrale spits. En dit heeft al snel effect als hij eerst de aansluitingstreffer weet te produceren en vlak daarna op een kansrijke plek tegen de grond wordt gewerkt. De toegekende vrij trap wordt door Jappie met heel veel gevoel de linker kruising ingestuurd: 3-3.

Dit is tevens de eindstand als de sterk leidende jeugdscheidsrechter voor het laatst fluit. Het is de week van de scheidsrechter en deze jongen heeft het uitstekend gedaan. Het fluiten van zo’n spannende wedstrijd met al die opgewonden en meelevende ouders langs de kant is geen gemakkelijke opgave en ook hij verdient dan ook een welgemeend compliment.

Door het gelijke spel staat BFC nog steeds op de 4e plek. Volgende week alweer de laatste wedstrijd tegen nummer twee AFC. Om 10.20 uur aan de Meerweg. Meemaken en daarbij zijn!

@GVT