O10-1 boekt mooie zege op Houten O10-1

BFC O10-1 vs Houten O10-1: 6-3 (dptn: Zinni 4x, Imran, Milan)

Na de eerder beschreven zege op het krokustoernooi bij VV Katwijk en een 18-0 overwinning in het bekertoernooi op Waterwijk O10-6 (dat noemen ze een gunstige loting..) moet het vlaggenschip van BFC’s 2007 lichting vandaag aan de bak voor haar eerste competitiewedstrijd in de derde fase.

Vaste lezers van deze verslagen zullen zich wellicht kunnen herinneren dat de tweede fase als kampioen werd afgesloten. BFC is daarom ingedeeld in hoofdklasse poule 1, ofwel de ‘kampioenspoule’. Dit samen met AFC, Buitenveldert, Hoofddorp, Jong Holland, RKAV, Hoofddorp, Houten en Zeeburgia.

Focus en concentratie voor de wedstrijd

Houten heeft een bijzonder getalenteerde 2007 lichting en het team wordt al twee jaar geroemd om zijn prestaties. De ploegen hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld, lijken – althans op papier – min of meer gelijkwaardig dus een mooie graadmeter om te zien waar de jongens staan en wat de mogelijkheden zijn in deze laatste competitiefase.

Om 14:00 uur blaast leidsman Wim voor de start van de wedstrijd. De omstandigheden zijn prachtig en het publiek is in grote getalen gekomen om het spektakel te aanschouwen.

En een spektakel wordt het. IJzersterk schieten de mannen uit de startblokken. Vanaf de eerste seconde wordt de tegenstander onder druk gezet en wordt overal op het veld, door iedereen gestreden voor elke meter. Als een hecht collectief. Desondanks is het Houten dat als eerste, uit een corner, scoort. Maar in dezelfde minuut maakt Zinni al de verdiende gelijkmaker. En de jongens stoten door en komen in de 9e minuut op voorsprong via Zinni die een voorzet van Arthur op juiste waarde schat. In de 14e minuut kopt Imran de derde Bussumse treffer binnen en in diezelfde minuut schiet Zinni na een schitterende combinatie tussen Arthur en Jappie op het middenveld de vierde binnen. Wat een ongelooflijk mooi eerste kwartier. Pupillenvoetbal van een ongekend hoog niveau. Vlak voor rust glijdt Milan een voorzet van Zinni binnen en zo komt gaan we de thee drinken met een 5-1 voorsprong.

Als collectief gestreden

Na de rust wordt zichtbaar dat de eerste helft heel veel kracht heeft gekost. Bovendien hebben William, Milan en Vincent last van diverse ledematen. Houten krijgt de gelegenheid om te laten zien dat het ook heel goed kan voetballen. Het heeft echter wel een (schaars) verdedigingsfoutje nodig om de tweede treffer te maken: 5-2. Daarna golft het heen en weer, zijn er enkele gevaarlijke momenten voor beide goals, maar wordt het hoge niveau van de eerste helft niet meer gehaald. Wel wordt er collectief en keihard geknokt om de ruime voorsprong te verdedigen. Zinni gooit de wedstrijd met een vlammend schot van afstand in het slot. 5 minuten voor tijd scoort Houten nog wel tegen maar de zege komt nimmer in gevaar. Na 50 minuten staat er een mooie en dik verdiende 6-3 zege op het bord.

Na afloop is het tijd voor een welverdiend feestje, ook al ter ere van de 10e verjaardagen van Zinni en Imran. Van harte mannen.

En zo eindigt een heerlijke voetbalmiddag. Volgende week uit bij AFC. Om 17:00 uur!! Meemaken en er bij zijn!