Nieuwe ronde Nieuwe kansen (e1)

Afgelopen zaterdag begon voor de E1 alweer een nieuwe competitie. Een nieuwe poule met veel uitdagende tegenstanders. De eerste was meteen een onbekende ploeg voor ons. VVZ 49 uit Soest was onze eerste tegenstander. De grote vraag voor de E1 was waar zouden de we staan in deze poule. Alle tegenstanders hadden goed gepresteerd in de vorige poule en wij hadden samen met Roda 46 de qua punten zwakste fase 1 achter de rug.

Via wat weilanden kwamen we uiteindelijk terecht bij VVZ ’49. Vandaag een wedstrijd op gras en niet zoals vaak op kunstgras. Tot op heden had de E1 alles gewonnen op gras dus of het een groot nadeel zou zijn was de vraag.
Toch was het even wennen voor de mannen van de E1. Het liep een beetje stroef. BFC probeerde te voetballen, druk te zetten zoals afgesproken, veel het spel te verplaatsen maar het was het net niet allemaal. Niet zo als afgelopen woensdag tegen Waterwijk. Hierdoor zat VVZ in de wedstrijd en kon het een aantal keer gevaarlijk worden. Na mate de wedstrijd vorderde kwam BFC beter in het spel. Of eigenlijk vanaf het moment dat we een andere bal kregen was het een teken voor BFC om VVZ echt haar wil op te leggen.
VVZ kwam er steeds minder uit en werd steeds minder gevaarlijk voor ons doel. Dit resulteerde dan ook in de 0-1 voor BFC. Tijdens de rust werd er aangegeven dat de intentie goed was van de E1 alleen dat het net niet was. De begeleiding was vol vertrouwen want er werd gevoetbald en met de harde bal en een beetje beter inspelen en een betere aannamen zouden wij het spel echt gaan dicteren.

De mannen hadden dit opgepakt en het tempo lag wat hoger. Diverse mooie aanvallen, die meestal al vanaf eigen helft werden gestart,  werden tentoongesteld. Voor VVZ was het tegenhouden en hopen op een counter. Deze counters werden er vaak vakkundig door de verdediging uit gehaald. Natuurlijk konden de doelpunten niet weg blijven en werden er 2 doelpunten bij gescoord. Waarvan 1 echt na een schitterende aanval en na een fantastische aanname werd afgerond. 0-3 was dan ook uiteindelijk de einduitslag. Een terechte overwinning voor de mannen die misschien nog wel wat hoger had mogen uitvallen.

Een prima start voor de E1 in de nieuwe competitie. Volgende week tegen AFC Quick 1890. Dit beloofd een kraker te worden. Quick heeft zijn eerste wedstrijd met 5-0 weten te winnen van FC Almere waar wij tegen FC Almere in de laatste minuut pas de overwinning veilig stelde. De E1 mag dus aan de bak maar is voor niemand bang. We gaan weer een week hard trainen om zaterdag tegen Quick een goede wedstrijd te spelen.