“Nieuwe JO-9 1” kan ook toernooien winnen!!

Als JO-8 1 waren de mannen van BFC schier onverslaanbaar in de competities, getuige de kampioenschappen in de herfst en het voorjaar. In toernooien daarentegen was het vaak een net niet scherpe start, of indalende vermoeidheid aan het einde die de winst in de weg stonden. Uiteindelijk werd wel een zwaar bezet tweedaags toernooi bij PVCV gewonnen en vorige week werd het niet heel sterk bezette toernooi bij de buren van NVC winnend afgesloten.

Maar nu zijn er nieuwe ronden, nieuwe kansen. Bij CDW (Wijk bij Duurstede) werd het TOPtoernooi georganiseerd, waarbij de voorlopige 09-1 en 09-2 selectieteams van BFC beide mochten acteren. Dit toernooi wordt traditioneel door de deelnemende verenigingen gebruikt om de voorlopige selecties voor het volgende voetbalseizoen te testen door opstellingen en tactieken uit te proberen. Een mooie gelegenheid voor de nieuwe coach Ruben Bakker om zijn “discipelen” beter te leren kennen, want samen hadden ze tot nu toe pas één training meegemaakt. En natuurlijk was dit ook de eerste wedstrijd zonder Oli. In het veld dan, want Oli was de hele dag als trouwe supporter aanwezig, zijn oud teamgenoten luidkeels aanmoedigend langs de lijn. Wat een topper!

Dus daar stonden we dan, in alle vroegte in het altijd mooie Wijk bij Duurstede met een belofte van een lange warme dag. De poulewedstrijden (te spelen volgens de nieuwe KNVB-regels van 6 tegen 6 in twee helften van elk 12 minuten) moesten we afwerken tegen het Delftse DHC, Roda’46 en de gastheren van CDW. De start was tegen DHC, en het was een traditionele zwakke start. Niet handig tegen het zeer fel en af en toe over de rand spelende DHC, en voor we het wisten keken we na speelhelft 1 tegen een 0-3 achterstand aan. In de tweede helft konden de jongens nog wel iets terug doen, maar meer dan een 2-3 nederlaag zat er niet in.

De wedstrijden daarna waren van een totaal ander kaliber. Met groot machtsvertoon werden eerst CDW (12-1) en vervolgens Roda’46 opgerold (9-1). In deze wedstrijden kon coach Ruben naar hartenlust wisselen en de jongens op alle posities uitproberen. Alleen keeper Joep bleef op zijn post. De veldspelertjes kregen zo ook allemaal de kans om een keer tot scoren te komen. Aangezien DHC de twee resterende wedstrijden in de poule gelijkspeelde, eindigde het JO-9 1 team toch nog als eerste in de poule.

In de andere poule was het JO9-2 team actief. Zij verloren alleen van het sterke  Alphense Boys, en de andere twee wedstrijden werden glansrijk gewonnen. Hiermee behaalde JO-9 2 een keurige tweede plaats in de poule. Dat betekende kruisfinales tegen JO 9-1! Een broedertwist: altijd leuk!! Een aangezien we nog in het stadium zitten van voorlopige selecties zat er ook nog wel wat selectiedruk op dit duel. Het werd een beetje een nerveuze wedstrijd, waarbij de JO-9 2 twee keer op voorsprong kwam door goed doorzetten van nieuwkomer Benjamin. De eerste keer werd dit “gerepareerd” door Justin, en Fedde, deze keer voorin geposteerd zorgde voor de 2-2. Ook de 3-2 nam hij voor zijn rekening waarna de 4-2 volgde door een ongelukkige eigen goal. Giosué zorgde nog wel voor de 4-3 maar niet lang daarna werd voor het einde gefloten.

JO-9 1 naar de finale, en de JO-9 2 spelend om plek 3/4. En beide teams moesten daarin aantreden tegen de oude bekenden uit de poulewedstrijden. JO9-2 kon het wederom niet bolwerken tegen Alphense Boys, waardoor het toernooi werd afgesloten met een keurige vierde plek. En dan JO 9-1: weer tegen DHC. En weer vlogen de Delftenaren er knetterhard in, aangejaagd door twee opvallend kleine coaches… Justin werd letterlijk de wedstrijd uit geschopt en ook Daan en Hugo kregen het flink te verduren.  In het veld bleven onze jongens bewonderenswaardig kalm: ze bleven voetballend naar oplossingen zoeken. En dat was nodig. Na een snel opgelopen 0-2 achterstand kon Daan iets terug doen, door een fraaie assist van Fedde binnen te schieten: 1-2. Daarna liep DHC weer uit naar 1-3, maar net vóór de rust wisten Thijs en Wessel de stand terug te brengen naar 3-3. Na rust moest er nog steeds hard worden gewerkt, waarin in de achterste linie Yari, Hugo en Camillo onverzettelijk bleken, waarbij Joep niet meer te passeren was en waarbij Thijs als spil in het team corrigerend optrad en voor de aanvallende impulsen zorgde. Voorin konden Wessel, Daan en Justin zich uitleven in acties en ook Fedde voelde zich in de voorste linie prima op zijn plek. Na een assist van Wessel kon hij de 4-3 maken, waarna Wessel zelf de 5-3 binnen schoot. De 6-3 was een pegel van grote afstand van Fedde die in de linker bovenhoek landde en vlak voor tijd deed hij dat, nu met links, nog eens dunnetjes over: 7-3.

Een verdiende overwinning, en wat een start van dit (voorlopige) JO9-1 team! Een beker voor het team en een mooie opsteker voor coach Ruben, die nu verder mag gaan polijsten. Zaterdag weer een toernooi: de BFC-cup, lekker om de hoek op de Meerweg.