Nieuwe ervaring BFC F1: Indoor Soccer

 

TUFA1

De scholen zijn gesloten en de kerstboom staat te schitteren in de huiskamers. Velen springen een gat in de lucht dat de verplichte winterslaap voor even gevat mag worden. Dat geldt zeker niet voor de voetbalextremisten van BFC F1. De gedachte aan een voetbalvrije periode betekent voor deze freaks bijna een nachtmerrie. Maar ja: december in Nederland betekent koud, grijs, grauw en guur…. Dan dus maar de zaal in.

Het prestigieuze ‘Boarding Tournament’ in Amsterdam-Zuidoost, georganiseerd door The Ultimate Football Academy, bood uitkomst op de donkere druilerige zaterdag. Met stuk-voor-stuk gelauwerde topteams op de deelnemerslijst beloofde dit affiche een waar spektakel te worden. De eerste stapjes in een indoor-Arena waren voor onze fanatiekelingen, maar ook voor de staf, echter even wennen.

Wedstrijden:

BFC F1 – DSS F1                           3-3   Doelpunten: Elio, Sebastiaan, Tim

BFC F1 – Zwaluwen Utrecht F1       2-4   Doelpunten: Tim, Alex

BFC F1 – Balcontrole U9                 2-4   Doelpunten: Tim, Elio

BFC F1 – CDW F1                          6-4   Doelpunten: Elio (2), Alex (2), Milan, Tim

Andere bal, andere schoenen, andere tactiek en een andere kleur ondergrond. Daarbij zorgde een ware griepgolf nog voor personele uitdagingen. Gangmaker Thijs, stuwende kracht Darcy, inspirator Severijn en balkunstenaar Stijn moesten het buitenkansje noodgedwongen aan zich voorbij laten gaan. Maar Thijs van de Maat (sluitpost F7) en Alex Messori (passionata F3) bleken uitmuntende invallers. Hoewel de uitslagen anders doen vermoeden, waren de kansen op een hoge eindklassering er wel degelijk. Het zaaldebuut begon desastreus tegen DSS (Haarlem), maar een goede inhaalrace leverde toch een punt op. Tegen Zwaluwen (Utrecht) was de kansenverhouding overweldigend in het voordeel van de blauwe brigade, maar stond lat, paal en keeper te vaak in de weg. Balcontrole (Amsterdam), de latere eindwinnaar, werd goed weerstand geboden, maar was een maatje te groot en CDW (Wijk bij Duurstede) werd eenvoudig weggevaagd. Lekker bezig geweest, goed gezaaid en volgende week vrijdag kan er tijdens het volgende zaaltoernooi bij IJsselmeervogels geoogst worden. Hulde dus!

Thijs van de Maat wilde zijn logeerpartijtje bij opa en oma best vroegtijdig staken om een keer met het vlaggenschip mee te varen. Met katachtige reflexen en fenomenale reddingen gaf hij een prima visitekaartje af. Alex Messori offerde een deel van het verjaardagspartijtje van zijn moeder op om te vlammen in de zaal. De Italiaanse doerak voelt zich logischerwijs vertrouwd in zijn azuurblauwe ‘Italië-outfit’ en zette zijn voortreffelijke tour de force luister bij met drie dikverdiende treffers. Milan had de loodzware taak om zijn team aan te voeren. De invalcaptain werkte zich een slag in de rondte en lapte de spelregels dikwijls aan zijn laars met ferme tackles en stiekeme slidings. Zijn prima aansluitingstreffer tegen CDW bleek het startschot van een sensationeel slot. Sebastiaan had nog last van oliebollen en kwakkelde de hele week met zijn gezondheid. Van uitputting, moeheid of ongesteldheid was niets meer zichtbaar. De opgestroopte mouwtjes, de breedgeschouderde poses en het gedecideerde smoelwerk waren weer hilarisch om mee te maken. Joris speelde op lege maag. Op vrijdag nog aan het eind van zijn Latijn, maar op zaterdag spik en span. Als elegante grootheid drukte hij menig tegenstander in de softe boarding om vervolgens weer de onschuldige fantast uit te hangen. Elio had ruzie met de plofbal. Als dribbelkoning waande onze vedette zich in paradijselijke sferen en als stofzuiger veroverde hij veelvuldig balbezit. In de afronding had hij veel pech, maar toch tekende ‘kin(g) latje-trap’ voor vier fraaie treffers. Tim mocht eindelijk zijn fluorescerende lievelingsschoenen aan. De zaalprimeur viel ook deze prima donna zwaar. De diva speelde teveel uit stilstand, maar stond ook weer garant voor grandioze en ongeloofwaardige voetbalmomenten. Hij doelpuntte in elke wedstrijd.

TUFA2

Volgende halte is sporthal ‘De Toekomst’ op het illustere sportcomplex van IJsselmeervogels, maar eerst even genieten van de fijne kerstdagen!