Negenklapper JO9-1 tegen Wasmeer

BFC JO9-1 – Wasmeer JO9-1: 9-0. Doelpunten: Merlijn (3), Mats K (2), Boet, Maurits, Timme en eigen doelpunt.

Vandaag speelde onze JO9-1 (geboortejaar 2008) de 3e en laatste poulewedstrijd van de bekercompetitie. Na eerdere ruime winstpartijen tegen Zuidvogels en Huizen, mochten we nu aantreden tegen Wasmeer. Dit team had hun eerdere wedstrijden in de beker verloren en daarom was de verwachting dat het een relatief makkelijke overwinning zou kunnen/moeten worden voor BFC, vooral als opwarmertje voor het belangrijke treffen in de competitie met Diemen volgende week zaterdag. Doelstelling was dan ook om veel druk te zetten, goed de bal rond laten gaan en veel doelpunten te maken. En dat lukte vrij aardig. Met een ruststand van 7-0 leek een grote uitslag met dubbele cijfers zeer reëel. In de rust kregen onze mannen de opdracht om in de 2e helft opnieuw minimaal 7x te scoren. Helaas lukte dat nog maar 2x en werd daarmee een 9-0 eindstand bereikt.

Toch een redelijke pot neergezet, lekker wat zelfvertrouwen getankt en daarmee een goede basis om de komende trainingsweek vol gas te geven zodat we over een weekje de wedstrijd tegen Diemen met de benodigde scherpte kunnen spelen.

Een aantal hoogtepunten/opmerkelijkheden van vandaag nog wel even op een rijtje, in de vorm van “Wist je dat…?”:

  • … de jongens het gebruikelijke bakje koffie van trainer/coach Hendrin steevast “zijn liefje” noemen? En dat Maurits vandaag voorafgaand aan de wedstrijd in de kleedkamer aan Hendrin vroeg: “Hoeveel liefjes neem jij wel niet op een dag?” 😉
  • … Timme een werkelijk schitterend doelpunt maakte door een magnifiek lobje over de keeper?
  • … Mats K een mooie rush wilde bekronen met een dito afstandsschot? Maar dat zelfs positiviteitsgoeroe Hendrin aan Mats een standje gaf dat hij de bal niet voorgaf waarop de trainer van Wasmeer zei dat hij dat ook niet gedaan zou hebben? 😉
  • … het de 1e keer is dit seizoen (9x competitie, 3x beker, 3x oefen) dat we nul doelpunten tegen hebben gekregen?
  • … Maurits na een langdurige pauze als gevolg van een blessure bij een jongetje van Wasmeer op advies van Hendrin het veld in rende om zijn vader en tevens scheids in het oor te fluisteren dat er nu wel een paar minuten blessuretijd bij moest komen?
  • … Boet echt te eerlijk is aangezien hij bij het 1e doelpunt van de wedstrijd bekende dat het een eigen doelpunt was terwijl het net leek dat hij op Maradona achtige wijze een “Hand-van-God-goal” scoorde?
  • … het een zeer sportieve wedstrijd was? En dat we daarvoor het team van Wasmeer willen bedanken en ook de prima fluitende leidsman Richard?
  • … keeper Siem niet één redding hoefde te verrichten en enkel een paar ballen heeft ingerold? Dat hij dus aan het koukleumen was maar weigerde om een extra jack aan te doen?
  • … Siem en Mats P echte bikkels zijn gezien hun fysieke toestand (diepe snee in de teen van Siem en Mats P die de hele week ziek was en daardoor niet naar school kon)?

Kortom: een vermakelijk dagje!!

Ilja Smits
Teamleider JO9-1