Mooie start van voetbalseizoen voor JO11-1

Na een uitvoerige, zeven weken durende, voetbalvrije periode meldt het merendeel van de nieuwe JO11-1 selectie zich op maandag 21 augustus voor de eerste training onder leiding van Awi Mohabier. Milan van de Akker, Safouane el Bouhdifi, Timothy Duijvestein, Vincent Flokstra, Maxim Goedewacht, Imran Hammouti, Sophie Proost, Jasper van Toorn, Toine Geijtenbeek, Nassir Komenan, Marc Segaar en Mika van Woudenberg zijn de namen die het dit jaar zullen gaan doen. Maar BFC heeft dit jaar een brede O11 selectie en het valt niet uit te sluiten dat er dit jaar de nodige interactie tussen het eerste en tweede selectieteam zal zijn.

Winnaar op foto met Jens

Na een drietal trainingen wordt er op zaterdag 25 augustus meegedaan aan het Jens Toornstra Toernooi bij Alphense Boys met als doel om weer wat wedstrijdritme op te doen. Met Sam Fransen en Simon Ruger als gastspelers. Er wordt nog niet groots gespeeld, zeker niet, maar wel beter dan de overige deelnemers en zo kan het dat BFC  aan het einde van de dag de eerste prijs van de naamgever van het toernooi in ontvangst mag nemen. Deze geeft de jonge toernooivoetballers nog mee dat het vooral belangrijk is om je sport altijd met heel veel plezier te beleven. Dan komt het allemaal wel goed. Waarvan akte.

Aan het einde van de tweede trainingsweek is iedereen weer terug in het land en de groep weer volledig. Op zaterdag 2 september wacht de eerste officiële krachtmeting, de bekerwedstrijd tegen dorpsgenoot SDO. Een echte derby. BFC begint sterk aan de wedstrijd en staat door een doelpunt van Toine al na 5 minuten voor. SDO komt in de 10e minuut op gelijke hoogte als er bij een corner slap wordt verdedigd. Dan volgt een fase waarin BFC niet heel best voetbal, wel wat kansen creëert maar deze niet weet te benutten. Desalniettemin wordt de eerste helft met een kleine voorsprong ingeluid als Toine vlak voor rust een mooi voorbereidend werk van Milan op waarde schat: 2-1.

In de tweede helft gaat BFC beter, vrijer voetballen en loopt het via doelpunten van Imran (2x) en Toine (hattrick) uit naar een 5-1 voorsprong. SDO weet dan middels een vrije trap van grote afstand nog tegen te scoren voordat Mika de eindstand tegen zijn oude club bepaalt: 6-2.

Blij met prijs

Op zondag 3 september wacht het prestigieuze VTT JO11 Elite West 1 Toernooi bij Kolping Boys. Met zestien deelnemende ploegen die strijden om het Kampioenschap van district West 1 en plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap in juni 2018. Zeyd Ben Ali is vandaag te gast.

In de poulefase valt het in eerste instantie voetballend nog niet helemaal mee. Een aantal spelers is nog niet helemaal op het oude niveau en de ploeg speelt nog erg onrustig, erg opportunistisch en leidt vaak en onnodig balverlies. Desondanks wordt de poulefase, na zeges op DSS (1-0: Toine), Purmersteijn (1-0: e.d.) en PVCV (2-0: Jappie, Toine), winnend afgesloten.

Het team herbergt echter veel talent en is bijzonder leergierig hetgeen in de halve finale tegen SCH’44 tot uiting komt. Met een ware galavoorstelling (4-0: Mika, Timothy, Milan en e.d.) met voetbal van een heel hoog niveau speelt BFC haar beste wedstrijd van de dag.

Deze lijn wordt in de finale tegen Bloemendaal voortgezet als – wie anders dan – Toine zijn ploeg in de eerste minuut op sleeptouw neemt en een voorzet van Milan keurig afrond. BFC is in het vervolg van de wedstrijd duidelijk de bovenliggende partij en komt verdedigend nauwelijks in de problemen. Er volgen ook nog wel wat kansen maar er wordt niet meer gescoord.

En zo wordt er opnieuw een toernooi gewonnen. Maar veel belangrijker: er is vandaag veel progressie geboekt en het team is naarmate de dag vorderde steeds beter gaan voetballen. Slimmer, sneller en vooral met veel meer rust.

Tijdens de prijsuitreiking wordt duidelijk dat BFC niet alleen de beste maar ook de meest sportieve deelnemer is. Waardoor wij om een uur of vijf, moe maar voldaan en met een kofferbak vol klatergoud weer naar het Gooi terugkeren.

Volgende week wacht het tweede bekertreffen. Uit tegen streekgenoot Altius. Meemaken en daarbij zijn.

@GVT