Mooie revanche JO9-2 op Buitenveldert!

BFC JO9-2 – Buitenveldert JO9-2: 6-3 (1-1). Doelpunten: Pepijn (5x) en Luuk

Wat een spannende en uiteindelijk teleurstellende wedstrijd was het in en tegen Buitenveldert. Tot 10 minuten voor tijd 2-2 en dan alsnog met 7-3 verliezen. Zaterdagmiddag aan de Meerweg waren de jongens dan ook gebrand op revanche. Tegenvaller was dat Willem zich, vanwege een enkelblessure, op het laatste moment moest afmelden. Top dat zowel Mats P. als Mats K. ons last minute kwamen versterken.
Hoofdtrainer Hendrin (die coachte omdat onze coach Mathijs zelf een wedstrijd moest spelen) gaf bij de voorbespreking aan dat de jongens de scherpte tijdens de training door moesten zetten in de wedstrijd: ‘Bij je mannetje blijven en fel op de bal’.
Les bleus begonnen goed aan de wedstrijd tegen de fysiek sterke tegenstander. Merendeel van de kansen was voor BFC maar toch kwam Buitenveldert op voorsprong door een ongelukkige terugspeelbal waardoor een aanvaller van Buitenveldert vrij voor keeper Timothy niet kon missen. Daarop zette BFC meer druk en na een mooie combinatie maakte Pepijn de 1-1. Met die stand gingen we aan de thee.
Coach Hendrin gaf in de rust aan dat de jongens goed speelden en dat het zaak was goed de posities te houden en de aanvallers voor de man te komen bij de uittrappen van Timothy.
De jongens namen de woorden van de coach ter harte en de tweede helft was nauwelijks een minuut oud toen ‘Pepinho’ de bal na een uittrap van Timothy oppikte, zichzelf vrijspeelde en de bal onhoudbaar voor de keeper in de verre hoek schoot, 2-1. De BFC-supporters waren echter nog niet uitgejuicht of 2-2 stond op het scorebord door een bekeken schot van Buitenveldert in de hoek waar onze keeper met z’n vingertoppen net niet bij kon.
Het spel golfde op en neer met kansen over en weer. En toen kreeg Beau het op z’n heupen. Na een geweldige rush vanaf het eigen doelgebied naar de achterlijn van de tegenstander volgde een afgemeten voorzet op Pepijn, die de hoek uit kon zoeken, 3-2. Zou dit de genadeklap zijn? Maar nee, Buitenveldert knokte zich knap terug tot 3-3. Het bleef spannend!
Toen echter de na een uittrap van Timothy, Pepijn zich weer behendig vrijspeelde en de 4-3 binnenknalde en kort daarop na een vloeiende combinatie Luuk de 5-3 aantekende was het verzet bij Buitenveldert gebroken. Het slotakkoord was een hele mooie steekpass van Joaquim waardoor Man of the Match Pepijn met zijn vijfde van de middag de 6-3 kon aantekenen. Les Bleus speelde de wedstrijd beheerst uit en na het laatste fluitsignaal volgde het volledig verdiende applaus van de toeschouwers en de complimenten van de coach voor de geleverde strijd. Top gedaan jongens!
Volgende week gaan we vol vertrouwen op naar het Palingdorp voor de lastige uitwedstrijd tegen koploper Volendam.
Teamleider JO9-2