Mooie Meivakantie voor JO9-2

Waterwijk JO9-2 – BFC JO9-2: 1-6 (0-4). Doelpunten: Boy, Luuk, Pepijn (2x), Maurits (2x)
BFC JO9-2 – DCG JO9-2: 1-0 (0-0). Doelpunt: Pepijn

Veel teams zijn klaar met de competitie of genieten van een welverdiende vakantie voor de laatste wedstrijden, zo bleek zaterdag op een wel heel rustig sportpark Meerweg.
Zo niet voor de mannen van de JO9-2. Door sneeuw- en andere omstandigheden was een aantal wedstrijden uitgesteld en de meivakantie volgepland met inhaalwedstrijden.
Helaas moesten we het doen zonder Morris en Joaquim die in zonniger oorden verkeren en pechvogel Willem, die net hersteld van een enkelblessure, door een ongelukkige charge weer een aantal weken is uitgeschakeld, sterkte Willem! Dank aan de invallers die zorgden dat we de wedstrijden toch konden spelen.

De uitwedstrijd tegen Waterwijk op 22 april was een inhaalduel van de wedstrijd die in januari na 10 minuten werd gestaakt aangezien zowel veld als bal niet meer te zien waren in de jagende sneeuw.
Begin april hadden de jongens in een geweldige thuiswedstrijd, Waterwijk (de najaarskampioen) met 4-1 opzij gezet en de supporters waren benieuwd hoe het in de uitwedstrijd op ‘echt’ gras zou gaan. Nou BFC was heer en meester! Zeker in de eerste helft waarin de enige wapenfeiten van Waterwijk welgeteld een corner en twee zwabberschoten op het goal waren. Daartegenover combineerden onze jongens naar hartelust, stond de verdediging als een huis, waren de aanvallers scherp en viel de ruststand van 0-4 nog laag uit.
Na rust werd Waterwijk iets sterker en moest keeper Timothy een aantal keer handelend optreden. Toch liepen les bleus eenvoudig uit naar 0-6. Waterwijk maakte vlak voor tijd nog de eretreffer.

Hoe anders was de wedstrijd tegen een stug DCG. We waren gewaarschuwd: DCG had heel weinig goals gescoord maar nog veel minder tegengekregen. Dat bleek: Les bleus hadden moeite met het stevige spel van de tegenstander, die alle middelen gebruikte om onze aanval tot staan te brengen. In de eerste helft kreeg BFC vooral via afstandsschoten een aantal goede kansen die echter net naast of over het goal vlogen. DCG stelde daar een aantal corners tegenover die door keeper en verdedigers vakkundig onschadelijk werden gemaakt.
Na de rust kwam selectie-coach Hendrin de jongens coachen. Dit was meteen in het positiespel van de jongens te merken en halverwege de tweede helft viel de bevrijdende 1-0 door een prachtige vrije trap van Pepijn, onhoudbaar voor de keeper, in de rechterbovenhoek.

BFC had kansen om via een aantal mooi uitgespeelde combinaties uit te lopen naar 2-0 maar de scherpte ontbrak. In de laatste minuten van de wedstrijd was het voor de niet-neutrale toeschouwer nog even billenknijpen want DCG kwam een aantal keer in de buurt van onze goal maar echte grote kansen kwamen er niet meer, zodat de 1-0 op het scorebord bleef staan.

Met nog een wedstrijd te gaan hebben de jongens laten zien ze dat enorm gegroeid zijn dit seizoen. Zowel tegen technisch voetballende tegenstanders als tegenstanders die vooral fysiek voetballen, staan ze hun mannetje.
Bij winst volgende week tegen DCG, hebben we de tweede plaats zeker gesteld. Een prestatie na promotie naar de eerste klasse in het najaar en een visitekaartje voor de komende selectietrainingen…

Teamleider JO9-2