Monsterzege voor JO11-1

BFC O11-1 – Hoofddorp O11-1: 11-0 (dptn: Safouane (3x), Milan, Nassir Toine (2x), Imran en Jappie

Opstelling: Marc, Timothy, Maxim, Mika, Imran, Sophie, Jasper, Milan, Safouane, Toine en Nassir.

Zaterdag wedstrijddag. Al weer de negende vandaag en op papier een redelijk gemakkelijke, want tegenstander Hoofddorp heeft deze competitie nog geen punt weten te pakken en het is daarmee de rode lantaarndrager in Hoofdklasse 1. Aan de andere kant kent deze poule nauwelijks zwakke broeders en kan iedereen van iedereen winnen. Dat is tot nu toe wel gebleken. Van onderschatting kan en mag dus geen sprake zijn. En dat is dan ook de boodschap tijdens de voorbespreking.

Vincent is vandaag afwezig maar verder is iedereen fit. Nadat we eerder al Sophie mochten feliciteren met haar uitverkiezing voor de KNVB selectie mogen we deze week Maxim en Jappie gelukwensen met de uitverkiezing voor de O11 selectie van district Amsterdam/Utrecht.

Het weer is niet best, het is mistig, vochtig en koud. ‘Waterkoud’ noemen ze dit in het weerbericht. Desalniettemin staat de zijlijn weer vol met, deze keer bibberende, toeschouwers.

Tot zover de voorbeschouwing.

Om 13:00 uur blaas leidsman Patrick voor het eerste fluitsignaal. De blauwe brigade dendert direct en vol gas naar voren en zet tegenstander Hoofddorp meteen onder grote druk. De eerste aanval leidt direct al tot een door Nassir genomen hoekschop die door Toine schitterend wordt binnengekopt. En zo staat het na 40 seconden(!) reeds 1-0. Nog geen vier minuten later wordt diezelfde Toine door Timothy in de diepte gestuurd en ook deze kans laat hij niet onbenut, nu met links in de kruising: 2-0. We zijn los! De thuisploeg dendert door en produceert aanval op aanval. Het heeft bij de afwerking nog wel een beetje pech want Milan en Safouane raken beiden het houtwerk. In de 14e minuut scoort Milan na mooi aangeven van Safouane de derde Bussumse treffer: 3-0. Vlak daarna belandt een kopbal van Jappie op de paal en zo blijft de voorsprong vooralsnog beperkt. Maar dan breken de 4 minuten van Safouane aan: tussen de 20e en 24e minuut weet hij een echte hattrick te produceren en daarmee de score ineens te verdubbelen: 6-0, tevens de ruststand.

Kou verbroedert

Ook na de thee schieten de blauwhemden uit de startblokken want we zijn pas in de 2e minuut als Milan een voorzet van de assisten-koning-van-de-dag Nassir weet binnen te prikken: 7-0. Diezelfde Nassir legt de bal in de 8e minuut panklaar op het hoofd van Imran: 8-0. En daarna is Nassir zelf aan de beurt in de 10e minuut weet hij maar liefst 2 doelpunten te maken: 10-0. Daarna volgt er een fase waarin de productie een beetje hapert. De Hoofddorpse keeper krijgt een aantal keer de gelegenheid om te laten zien waarom ook hij voor de KNVB selectie is uitgenodigd. Het duurt tot de 27e minuut als Jappie, na mooi aangeven van Sophie, de eindstand op 11-0 bepaalt.

 

En zo bereikt BFC haar grootste overwinning van het seizoen. Met snel combinatievoetbal is de tegenstander vandaag volledig zoek gespeeld. Ondanks de vroege voorsprong is er de hele wedstrijd geconcentreerd gevoetbald hetgeen wel een compliment waard is. Ook verdedigend stond het vandaag als een huis en Tim, Max en Mika hebben werkelijk geen enkele kans weggeven. En de balcontacten van keeper Marc zijn beperkt gebleven tot de spelhervattingen.

Door de zege staat BFC nog steeds op de vierde plaats. De uitslag is tevens wel lekker voor het doelsaldo dat nu op +15 komt.

Aanstaande woensdag is er eerst een inhaalwedstrijd tegen het sterke Pancratius waarna volgende week zaterdag uit bij RKAV Volendam alweer de laatste competitiewedstrijd van voor de winterstop wacht.

Dus ik zeg: ‘meemaken en erbij zijn’.