MO19 pakt eindelijk de winst!

Na een kort avontuur in de hoofdklasse waar we eerlijk gezegd niet veel te zoeken hadden, alle wedstrijden werden redelijk kansloos verloren, startten we vorige week in de 1e klasse thuis tegen Hoogland mo19-1. Ook deze wedstrijd werd kansloos verloren met 1-9 (sportlink 1-10) , moet gezegd, we startten met een zwaar gehavend team en onderweg verloren we ook nog onze keepster Imke met een polsblessure. We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Ook vandaag weer waren de voortekenen niet goed. Met precies 11 meiden gingen we op stap naar Almere om het op te gaan nemen tegen Buitenboys. Gelukkig kregen we op het laatste moment versterking uit de mo17, Floor wilde graag bij ons keepen en daar waren we maar wat blij mee!

Voor de wedstrijd werd er appeltaart met slagroom gegeten . Dit was ik de meiden schuldig na dat ze op de training het spelletje latje tik beter deden dan ik verwachtte 😉 De voorbespreking was daardoor best wel gezellig, maar er werd goed opgelet en de verrassende opstelling werd goed ontvangen. 1-3-4-3 met meiden op wat andere posities. Mede ingegeven door de stand op de ranglijst van Buitenboys en de training van donderdag waarin we een aanvalsopbouw behandeld hebben die in deze taktiek meermaals gebruikt kan worden.

Al snel bleek dat we de sterkere ploeg waren, maar het duurde nog dik 20 minuten voordat er eindelijk gescoord werd. Jip scoorde beheerst na aangeven van Esther. En toen gingen de meiden echt los. 0-3 bij rust, wat een weelde! Melissa en Gwen waren de andere doelpuntenmakers. In de 2e helft startten we met 10 meiden, daar we nog voorzichtig moeten zijn met Malou. De tegenstander had dit gelukkig niet door en we bleven de betere ploeg. Er werd zo nu en dan goed verzorgd gespeeld en zelfs de aanvalsopbouw uit de training zag je meerdere malen terug, echt een kick voor een trainer als dat gebeurt. Uiteindelijk werd het 0-7 door nog 3 maal Melissa en nog een keer Gwen!

Kortom, super trots op deze meiden die ondanks al die verliezen door zijn gegaan en positief zijn gebleven. Deze winst kwam ze toe! Floor, bedankt voor het mee spelen , hoop dat je een leuke middag had.

Brian