(mo17) BFC beloften – vvMaarssen beloften

Om de samenwerking onderling aan te moedigen werd er al een tijd lang gesproken over het organiseren van een wedstrijd voor mo17 beloften. Vandaag was het eindelijk zo ver. vv Maarssen had ons uitgenodigd en vandaag was er genoeg tijd en ruimte.

Afgelopen week zijn de speelsters uitgenodigd. Uiteindelijk gingen we met 14 toppers op pad naar Maarssen. Daar aangekomen zagen we al snel dat het voor Maarssen een serieuze zaak was. Op een taktiekbord werd uitgelegd hoe BFC moest worden bespeeld.

De wedstrijd vond plaats op veld 3, een echt grasveld. Echt gras? Ja, dat bestaat nog steeds! De bal stuitert net even anders, gedraagt zich anders en dat was toch even wennen. Een kwartier en een paar kansjes voor Maarssen later zag je dat het steeds wat beter ging. Geholpen door de stevige wind, kwamen we er een paar keer gevaarlijk uit totdat na een onderschepping van Gwen, Hua alleen op de keepster van Maarssen af kon gaan. De 0-1 werd behendig ingetikt. Na dik een half uur spelen kwam de bal op links bij Florien die op snelheid de achterlijn haalde en een voorzet op Naomi gaf, deze gaf weer handig af op Dounia die de 0-2 mocht intikken. Dit was ook de ruststand.

De 2e helft hadden we wind tegen en daardoor was het spelbeeld heel anders. Maarssen zetten steeds heel snel druk en hierdoor kwamen we er bijna niet meer uit. Maarssen kwam makkelijker voor t doel zonder echt heel gevaarlijk te worden. Na een terugspeelbal op de keepster van Maarssen besloot Hua maar eens te gaan storen. De keepster raakte hierdoor van slag en verspeelde de bal waardoor Hua de 0-3 kon intikken.

Na 65 minuten kon Maarssen eindelijk wat terugdoen. na wederom slordig uitverdedigen mocht Maarssen de terechte 1-3 scoren.

Hua kreeg nog een enorme grote kans na weer storen op de keepster, maar schoot net naast. Maarssen schoot nog keihard op de lat maar verder werd er niet meer gescoord. Een leuke wedstrijd met een iets sterker BFC. We danken vvMaarssen voor deze sportieve wedstrijd.