MO17-1 naar de kwartfinales

Na de vorige knappe overwinning tegen ’t Gooi, moest BFC MO17-1 vorige week woensdag aantreden bij KFC. Dit team speelt in dezelfde hoofdklasse als ’t Gooi, een gewaagde tegenstander dus.

Na de warming-up begonnen beide teams keihard aan de wedstrijd. BFC en KFC vochten beide hard voor het eerste doelpunt. Na ongeveer 20 minuten te hebben gespeeld scoorde KFC met een goed uitgespeelde aanval. BFC gaf niet op en zette meer druk. Enkele minuten later resulteerde dit in een prachtige treffer van Menthe. Na een verre inworp van Madeleine verlengde Fenna K. de bal, die Menthe direct op haar slof nam, over de keeper heen en in het doel. Op een enkele kans na was het de rest van de eerste helft rustig.

Na een stevige peptalk, in de kleedkamer, zette BFC aan het begin van de eerste helft meer druk. Na verscheidene mooie acties van beide flanken wist Hualing het harde werk van BFC te verzilveren. Toen begon het offensief van KFC, die met 10 man op de helft van BFC kwamen spelen. De eerste acties stuiten op de sterk spelende verdediging van BFC. Enkele overtredingen van BFC resulteerden in gevaarlijke vrije trappen, waarvan er gelukkig geen invloog. 10 minuten voor tijd moest BFC toch zwichten: na een goede actie over de flank van KFC wist Floor de lage voorzet weg te halen, maar de spits van KFC knalde de rebound erin. KFC en BFC probeerde vervolgens door te drukken, maar hier kwamen geen grote kansen meer uit.

Toen de scheids affloot wisten we het: alweer strafschoppen. De keepster van KFC was niet hun vaste keep, wat ons wat meer vertrouwen gaf. De eerste twee gingen er aan beide kanten in. Vervolgens wist Floor een penalty te stoppen. Alles ging de goede kant op, maar toen schoot BFC over. De eerste vijf waren voorbij, 4-4. Vervolgens schoot KFC naast, dus alle druk lag nu op Dounia, als zij raak schoot waren we alweer door. Onder zware druk schoot ze de bal keihard in de hoek. Iedereen juichde en omhelsde elkaar: op naar de kwartfinales!

MO17-1

MO17-1 naar de kwartfinales