Miraculeuze ontsnapping van JO8-1 tegen PVCV: 5-4

“Alleen nog maar echte wedstrijden in de voorjaarscompetitie”, was ons beloofd na het net behaalde Winterkampioenschap. Alle sterke teams zijn nu bij elkaar gezet en spelen een dubbele competitie. Dat dat strijd betekent, weten we na de eerste wedstrijd van deze competitie. De eerste tegenstander in deze ronde was PVCV uit Vleuten, een sterk team dat eveneens winterkampioen werd met zeer overtuigende cijfers. In deze wedstrijd moesten we het zonder de geblesseerde Tijn doen, maar Thijs de Bruijn uit team 2 was gelukkig ook al vroeg opgestaan om als stand-in te kunnen optreden.

PVCV maakte de bedoelingen meteen helder: met snel, direct en technisch vaardig spel werd BFC vanaf de aftrap onder druk gezet, en dat resulteerde in de vijfde minuut in een eerste doelpunt: 0-1. Daarna kwamen er ook wel kansen aan de andere kant en in minuut 8 kon Wessel de gelijkmaker laten aantekenen: 1-1. Lang konden we hier niet van genieten, want amper een minuut later keek BFC alweer tegen een achterstand aan: 1-2.  De jongens moesten vol aan de bak om tegenstand te kunnen bieden, maar echt uitgespeelde kansen kwamen er nauwelijks. In de vijftiende minuut was daar dan toch weer een treffer van BFC: Johan schoot de bal strak binnen, na een mooie aanvallende combinatie. Hierna was het toch weer PVCV dat voor de rust nog een keer toesloeg: 2-3.

Dat was wel een domper voor de mannen. De rust werd door coach Jesper benut om de mannen weer in het standje “vooruit” te zetten. Die bedoeling werd vanaf de start van de tweede helft in de praktijk gebracht en zorgde ervoor dat de tegenstander meer op de eigen helft werd gehouden. Toch was het eerst nog PVCV dat na niet zo handig uitverdedigen aan BFC zijde de 2-4 liet aantekenen.

Maar hierna keerden de kansen. BFC voerde de druk verder op. In tegenstelling tot de eerste helft moest PVCV nu steeds vaker achter BFC aan lopen. Voorin maakten Hugo en Daan het de verdediging voortdurend lastig, waarbij ze steeds goed in stelling werden gebracht door het opbouwende werk van Thijs en Oli, en Fedde kon ook steeds vaker opstomen. Het was Wessel die in de 6e minuut na rust zorgde voor 3-4 en ook daarna bleef BFC de bovenliggende partij. Toch duurde het tot de 37e minuut dat de 4-4 op het scorebord kwam, na een schitterende actie van Hugo. Zou het dan toch nog……? En jawel: door een miraculeuze corner van Daan in de 38e minuut die door de graaiende handen van  keeper in de touwen belandde: 5-4. Als BFC een stadion zou hebben gehad, dan was het ontploft: zo opgelucht en opgetogen waren de omstanders na afloop van deze krachtmeting. Want dat was het! Dat belooft nog wat voor de volgende wedstrijden: we hebben er zin in!!