Meiden MD1 bereiken bekerfinale west-1

jl. Zaterdag moesten de meiden vroeg op om een uur in de auto richting Heiloo te gaan.

Om 10.30 uur zou de halve finale wedstrijd beginnen tegen de meiden van HSV.

Voor ons een onbekende tegenstander maar zoals altijd blijven de meiden bij de spelstijl die wij ons eigen maken en ook grote clubs en landenteams eigen is.

Wekelijks op de training en tijdens de wedstrijden 3-hoekjes, 3-hoekjes en nog eens 3-hoekjes.

De Jongens teams in de competitie balen hier van met als resultaat dat er weleens wat agressie  gebruikt wordt om dit af te stoppen.

De wedstrijd werd goed  gestart en de meiden zat er er vrijwel direct op en met hun spel maakte ze een zeer goede indruk  en het gevoel van dit gaan we winnen kwam al snel naar boven. Het duurde niet lang of de eerste kansen deden zich voor en al na 5 minuten werd er gescoord. Kort hierna werd onze verdediging op de proef gesteld maar zoals eerder door andere clubs omgeschreven  stonden ze zeer goed te verdedigen. Het bleef in de eerste 8 minuten ook tot deze ene beproeving en de meiden van BFC begonnen creeerden kans na kans en binnen 10 minuten stond het 0-2. Voor de rust werd er nog 2 keer gescoord en de wedstrijd was eigenlijk als gespeeld en stonden we met 1 been in de finale.  Tijdens de rust ,welke bij uitzondering in de kleedkamer genoten werd en de meiden  door Stephan toegesproken werden moest duidelijk worden gemaakt dat we er nog niet waren.

De aanvang van de tweede helft begon goed en al snel werd er weer gescoord en was het duidelijk dat “wij” de finle zouden gaan spreken . Het is dat de meiden niet scherp meer waren met scoren en de tegenstander ook nog door de lat en de paal geholpen werd anders was de uitslag zeker inde dubble cijfer gelopen en bleven wen u hangen bij “slechts”      0-9 . Terug kijkend op het team kan ik niets anders schrijven dat “Imke” maar een paar ballen heeft gekregen en deze zeer goed stopte. Juliette(Messi) en Linde wat stonden jullie weer sterk te verdedigen jullie tegenstanders worden echt moedeloos van jullie, wel jammer dat Linde het veld moest verlaten met een enkel blessure. Florien mid-mid is echt jouw rol en wat doe je dit goed. Lotte en Florine wat is het mooi om in je team 2 meiden te hebben die werkelijk oop alle posities inzetbaar zijn, Dewi na een wat magere periode qua scoren ben je weer helemaal top en is je “killers” instinct weer aanwezig. Susanne en Bloem over de vleugels wat zijn jullie snel en goed . Wat is het een eer om met deze meiden te werken want op alle linies presteren ze 200%

Voor de wedstrijd was er door Stephan en ondergetekende iets beloofd en als beloning van het behalen van de finale worden de meiden allemaal mee genomen naar de wedstrijd van het Nederlands dames team in Volendam.

Mocht het u ontgaan zijn, de meiden zijn gefilmd voor een item bij één vandaag over damesvoetbal:


sitestat

Andre Peters