MD1 maakt vliegende competitie start

Dit jaar heeft BFC voor het eerst inde geschiedenis een elftal in de meisjes competitie. De basis voor dit elftal is de MD1 van vorig seizoen en hierbij zijn 1e en 2e jaar D meisjes toegevoegd.

De openingswedstrijd, voor de beker, werd met 4-1 verloren wat niet vreemd is met in gedachte dat er meisjes op de ochtend van de wedstrijd nog van vakantie thuis kwamen en er geen enkele complete training had plaats gevonden.

De competitie start  werd 2 weken geleden geopend tegen de MD1 van de Zuidvogels. Hier bleek al snel dat de speelstijl en de inzet van de meiden doorslag gevend waren. Het  werd een eenvoudige overwinning 0-10 voor BFC.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen de MD1 meisjes van ’t Gooi op de agenda. ’t Gooi heeft van oudsher altijd goede meisjesteams gehad en wij waren erg nieuwsgierig op welk nivo wij t.o.v. ‘t  Gooi stonden. Onder prima omstandigheden en een voor BFC nieuwe  jeugdige scheidsrechter, Samir, werd er iets later dan in de planning lag gestart met de wedstrijd.

’t Gooi begon de wedstrijd en vrijwel direkt was er een kans mede door een verdedigingsfout welke door onze keeper, Imke .werd gestuit. Dit was tevens dan ook de laatste kans wat later bleek. De meiden hadden de instructie kort op de bal te spelen en dit resulteerde al vrij snel in mooie kansen. Na 10 minuten werd er uiteindelijk gescoord en dit was de opening naar een doelpuntnen festijn

Uiteindelijk werd het net als de voorgaande week 10-0.

Met 2 wedstrijden gespeeld 20 doelpunten voor, nul tegen, staan de meiden bovenaan op de ranglijst en ons wacht zaterdag de altijd lastige wedstrijd ,om 10.45 uur, tegen SDO.