MC3(MD1) – Waterwijk MC2

Na de winst van vorige week stond nu een zware wedstrijd voor de boeg tegen de nummer 2 in de poule Waterwijk MC2.

Kijkende naar de historie in deze competitie waar onzee MC1 met 6-1 verloren had en Waterwijk slechts 1 keer verloren heeft en 1 keer gelijk gespeeld  heeft tegen de nummer 1 moest rekende wij (trainer en coach) op een eenzijdige wedstrijd waarbij onze verdediging zwaar op de proef gesteld zou gaan worden.

In aanloop van deze wedstrijd was dan ook de discussie wel of niet onze tactiek aanpassen maar uiteindelijk besloten toch ons eigen spel te handhaven. Gezien onze leeftijd opbouw inmiddels 11 en 12 jarigen dan zien de meiden van de tegenstanders er al gauw GROOT uit. In het veld van de tegenstander stond geen meisjes jonger dan 14  dus hard werken was het motto.

De wedstrijd was het eerste kwartier om niet aan te zien en beide partijen bakten er ook niets van. Rond de 20e minuut werd er eigenlijk gevoetbald zoals wij dit willen, combinaties, ruimte maken/zoeken en veel bal contact.

Hier had Waterwijk geen antwoord op en vanuit een snelle aanvallen over 5 schijven werd de bal keurig door de net ingekomen Dewi ingeschoten. Waterwijk leek hierna wakker geschut en kwam tot 2 keer toe 1 op 1 tegen Imke te staan echter wisten niet te scoren. En zoals dit vaak gebeurt werd door ons kort voor rust zelfs de 2-0 door Dewi ingeschoten . In de rust werd erop gewezen vooral ons eigen spel te blijven spelen . Met vrij harde wind schuin over het veld werd de 2e helft aangevangen  en de mars orders van Waterwijk waren duidelijk. Van deze kleine meiden mocht er niet verloren worden. Na ongeveer 10 minuten  werd dan ook de 2-1 gemaakt na een aanval waar de verdediging te traag reageerde. Niet onder de indruk hiervan gingen de meiden toch gewoon weer door met hun eigen spel  en wederom Dewi scoorde binnen 5 minuten de 3-1. Je zult denken met nog 20 minuten te spelen een gelopen race. Het lukte de meiden niet om een achter bal goed terug te brengen in het spel en ondanks dat dit besproken en getraind is werden hier fouten gemaakt waardoor er al snel 2 treffers door Waterwijk gemaakt werden. Met nog 5 minuten te spelen en  reactief voetbal kon Waterwijk een corner nemen. Ongelooflijk was het moment dat de indraaiende bal , met wind mee, tegen een speelster aankwam en “knullig” het goal in rolde 3-4. Ondanks 2 schitterende schoten van afstand die net op het dak van het goal terecht kwamen en schoten die van de lijn gehaald werden bleef het uiteindelijk 3-4 voor Waterwijk. Deze wedstrijd had niet verloren hoeven worden en de leider van Waterwijk was zo eerlijk om toe te geven dat ze zeker niet verdiend hadden om te winnen maar dit is voetbal.

Stephan en ikzelf zijn enorm trots over hoe de meiden van de MC3(MD!) zich tegen dit fysieke geweld ,week in week uit weren, en merken dat na 5 wedstrijden de angst inmiddels verdwenen is en ze zonder enige schroom hun tegenstander (soms reuzinnen) tegemoet treden  en bestrijden dmv voetbalkwaliteit waarover ze beschikken
Andre Peters