MC1 officieel winterkampioen

De voortekenen voor de kerstvakantie waren al gunstig, met 30 wedstrijdpunten uit 10 competitiewedstrijden, en een doelsaldo van 72-4. Maar theoretisch kon de nummer 2, KDO MC1, ons team gisteren nog voorbijstreven in de laatste inhaalwedstrijd van het najaarseizoen. Dat is niet gebeurd. BFC MC1 won met mooi positiespel uit tegen Buitenveldert MC4 met 6-0, en is officieel winterkampioen!

En dat zeker ook met hulp van de laatste trainingsinzichten die ons team vorige week heeft opgedaan bij de KNVB-traingscursus voor de BFC-jeugdtrainers. Onder toezicht van een kleine 20 BFC-trainers en John Kaersenhout, opleider van de KNVB en trainer/coach van de Topklase Dames 1 Seastum, kreeg de MC1 vorige week een training op hoog niveau. De meiden waren op een positieve manier gespannen met zoveel trainers langs de lijn, maar hebben een prima training gevolgd!

Volgende week wacht ons een sterkere afvaardiging van Buitenveldert, namelijk de MC3, voor de eerste ronde bekerfinale. En daarna beginnen we in een sterke 1e Klasse poule aan de voorjaarscompetitie. Ons sportieve doel wordt hoog eindigen in deze 1e Klasse poule, en een serieuze poging doen om als tweedejaars MC1 de Hoofdklasse te bereiken in het nieuwe seizoen 2013/2014.

Alle speelsters, gefeliciteerd met de mooi resultaten dit najaarsseizoen. En nu op voor de Bekerfinale en de 1e Klasse!

Stephan en Andre