Makkelijk ging het niet, maar JO17-1 blijft winnen

Alweer de vijfde thuiswedstrijd van het seizoen en na de veegpartij tegen KFC van vorige week kunnen we toch niet meer van een thuissyndroom spreken. Tegenstander van vandaag is Diemen, dat na 5 wedstrijden nog derde stond maar sindsdien 3x op rij verloor.

Niels brak de wedstrijd open op aangeven van Hugo.

Niels brak de wedstrijd open op aangeven van Hugo.

Volg de JO17-selectie ook op:
Facebook
Instagram
Flickr

(Verslag: Frank Trijbels)
BFC speelde een wat moeizame eerste helft. Diemen bleek een stuggere tegenstander dan door sommigen verwacht op grond van de ranglijst en beide ploegen hadden moeite om kansen te creëren. Diemen stond goed georganiseerd en BFC speelde net iets te onnauwkeurig om daar doorheen te breken. Toch waren er een paar goede momenten, allemaal voor BFC. Na een kwartier sneed Hugo als een mes door de verdediging, zijn schot uit een moeilijke hoek ging via de vuisten van de keeper net over de lat.
Tien minuten voor rust kreeg Hugo een tweede kans: opnieuw stond de keeper in de weg. Vlak voor rust was er ook nog een kans voor Clarence maar zijn schot ging net over. Daar stonden geen noemenswaardige kansen voor Diemen tegenover en dus gingen we met 0-0 de kleedkamer in.

In de rust bleek Damian de glazen bol op zijn soundsystem ook te kunnen gebruiken om de toekomst te voorspellen. Zijn voorspelling luidde: we scoren uit onze eerste aanval na de rust. En aldus geschiedde…en wat voor een aanval was dat!

Daan gaf een afgemeten pass op Hugo die over links de diepte in dook. Zijn scherpe voorzet werd door de goed meegekomen Niels bekwaam tegen de touwen gewerkt: eindelijk de bevrijdende 1-0 op het bord! Even later bleek ook Rutger Meijer over voorspellende gaven te beschikken: hij stond langs de lijn, klaar om in te vallen voor Gijs. Thomas vroeg of dit het juiste moment was voor de wissel maar Rutger zei: de volgende aanval nog even afwachten. Tien seconden later lag de bal weer in het doel en het was natuurlijk Gijs die scoorde! Hugo legde de bal terug op de aanstormende Clarence, zijn schot leek voorlangs te gaan maar Gijs reageerde attent en schoof de bal in het doel.

Achterin werd lekker gebuffeld!

Achterin werd lekker gebuffeld!

Direct daarna volgde dan toch de publiekswissel! Dat was dus een dubbelslag vroeg in de tweede helft en we hoopten natuurlijk dat dit ook de nekslag was voor Diemen. Maar we lieten de bezoekers langzaam terug in de wedstrijd komen. De scheids hielp ook niet echt, laten we zijn manier van fluiten maar selectief pietluttig noemen. Nadat hij niet floot voor een handsbal van Diemen in de middencirkel, gaf hij 2 seconden later wel een vrije trap voor een overtreding van BFC. De afstand naar het doel was redelijk groot, Diemen probeerde het toch ineens en een vervelende stuit in het schot verraste Damian: de 2-1 kwam uit de lucht vallen maar ineens was het weer een wedstrijd. Een onnodige tegentreffer en een tegenstander die er weer in begon te geloven. Zo werd het toch nog een dik kwartier billenknijpen. We brachten verse krachten Willem en Adan in om het droog te houden.

Diemen drong wel aan maar werd niet echt gevaarlijk. Aan de andere kant ontstond wel meer ruimte en de beste kansen waren in de slotfase dan ook voor BFC. Niels kon nog een keer uithalen, dit keer kon de keeper redden. En in de laatste minuut ging Clarence op de keeper af maar hij raakte de paal. Het bleef dus bij 2-1, een nipte maar verdiende overwinning.
Het hoeft ook niet altijd mooi of makkelijk te gaan, maar opnieuw slepen we de volle buit binnen. De inzet was weer goed vandaag, het middenveld moest vol aan de bak, de verdediging stond weer als een huis en de aanvallers benutten de ruimte goed.

Rutger werd Man of the Match

Rutger werd Man of the Match

Man of the Match
Rutger Mostert speelde zijn zoveelste sterke partij van dit seizoen. Tegenstanders worden er wekelijks moedeloos van. Met zijn inzicht en onverzettelijkheid staat hij symbool voor de hechte defensie die de basis vormt voor de prima resultaten van de JO17-1.
Topscorers (na 9 wedstrijden):
1 Hugo 8
2 Gijs (+1) 4
3 Adan , Niels (+1) 3
4 Thomas 2
5 Rutger, Bram, Jilles, Clarence 1

Middenvelders Gijs en Niels scoren beiden opnieuw en rukken op op de ranglijst. Gijs scoort voor de derde week op rij, Niels maakt zijn derde in 2 weken.

Competitie
Volendam B1 Sporting Martinus B1 2-1 Helaas zijn nog niet alle uitslagen binnen. Koploper Volendam wint eveneens met 2-1 en blijft 3 punten los. KFC lijkt nog steeds niet hersteld van de mokerslag van vorige week en verliest op eigen veld van de nummer 11 Ado’20.

Met 16 punten uit de laatste 6 wedstrijden nestelen we ons stevig op plaats 2. Die knappe tweede plek wordt zeker niet alleen behaald op grond van onze offensieve kwaliteiten. Kijk maar eens naar ons doelsaldo: na 9 wedstrijden hebben we maar 7 doelpunten tegen, in de laatste 8 wedstrijden incasseerden we zelfs maar 4 tegengoals (0.5 per wedstrijd) en 4 keer een clean sheet. Ongelooflijk goed en een groot compliment aan onze verdediging en doelman! Nog 2 wedstrijden te gaan in de heenronde, daarna hebben we alle ploegen één keer gehad. Allereerst uit tegen Purmersteijn, een direct duel om de tweede plaats. Purmersteijn is bezig aan net zo’n goede serie als wij. We hebben overigens nog een appeltje met ze te schillen: vorig seizoen schakelden zij de toenmalige B1 in de nacompetitie uit.