Lucky AFC bij zeldzame nederlaag F1

afc-uit2

AFC F1 – BFC F1        4-1

Doelpunt: Elio

“BFC F1 staat weer met beide beentjes op de grond”. Zo schijnt dat te heten in notabel voetbaljargon. Op het zonovergoten sportcomplex Goed Genoeg, waar je als gewaardeerde gast nog voorbeeldig wordt verwelkomd door een man-in-pak, je drankje in de rust door een kelner wordt geserveerd en er een menukaart wordt uitgereikt om een eventuele lunch te nuttigen, werd in topklasser AFC F1 een roemrijke sparringpartner gevonden om een dreigende voetballoze zaterdag de kop in te drukken. Drie keer troffen deze FC’s elkaar al en alle keren werd spectaculair gelijkgespeeld. Met een geflatteerde 4-1 namen de Amsterdammers revanche op de verloren strafschoppenserie tijdens het HETT-toernooi, eerder dit seizoen.

De uitslag mag dan doen vermoeden dat kansloos werd verloren, maar het tegendeel was waar. Een balbezitpercentage van zo’n 75%, vijf schoten die op het ijzerwerk uiteenspatten en een excellerende goalie in de vijandelijke doelmond. Zomaar een greep uit de naakte waarheid. Het zat de blauwe brigade simpelweg niet mee. Waar het net de laatste weken zo eenvoudig aan flarden werd geschoten, ontbeerde de Bussumers vandaag een finisher. Gif ontbrak. Drie snelle tegentreffers in evenzoveel mogelijkheden in de eerste tien minuten gaf de ultieme effectiviteit van de Nederlandse Reds aan. Nog (net) niet Goed Genoeg, maar toch Geweldig Genoten. Hulde dus!

Voordat Severijn het door had lagen er al drie ballen achter de doellijn. De blonde spruit kreeg nauwelijks gelegenheid zich te onderscheiden, had onverwacht een rustige ochtend en moest waken voor een zonnesteek. Milan bikkelde er stevig op los en was zijn directe opponenten dikwijls de baas. Ook in de punt van de aanval zorgde de benjamin voor de nodige onrust wat hachelijke taferelen opleverde. Thijs was stoer en sterk als altijd. De timide ogende captain deinsde nergens voor terug en blonk weer uit in het aantal balveroveringen. Joris had de zware taak om misschien wel het grootste talent van de Amsterdamse velden uit te schakelen. Die blonde rechtsbuiten gaf weliswaar een visitekaartje af, maar kwam weinig aan uitblinken toe door adequaat optreden van onze linksback. Sebastiaan is kampioen bal buitmaken en stond aan de basis van het hoge percentage balbezit. Oplettend ingrijpen bij menig omschakeling zorgde voor een gecontroleerde balans en rust. Darcy worstelde zich aan de rechterflank ondanks het lengteverschil veelvuldig langs zijn belagers en voorkwam op miraculeuze wijze, met een volle sliding, een tegentreffer. Elio etaleerde zijn voetenwerk en zette meermaals een roodhemd te kijk met een kunstgreep uit zijn uitpuilende trukendoos. Het lukte de topscorer dit keer slechts één keer het net te bollen. Tim deed verwoede pogingen de score een beter aanzien te geven, maar alle panna’s, tiki’s en taka’s ten spijt, de inzetten van de sierlijke linkspoot smoorden telkens tegen het ijzerwerk en de uitblinkende Amsterdamse goalie. Puur pech en een wijze les!

Dit onnodige verlies vraagt natuurlijk om een reactie. Gelukkig zijn de gelegenheden legio. De komende weken staan bol van de dubbele programma’s. Deze week reizen de F1-sterren midweeks op uitnodiging van Fortius af naar Amsterdam. Zaterdag staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen AS’80 op het programma. Dit team wist als enige dit seizoen in competitieverband een puntje af te troggelen van onze toppers. Dat moet rechtgezet worden, nietwaar? Komt dat zien dus!  

Maandag geen trainen in verband met schoolvoetbal

Woensdag 2 april
Fortius F1 – BFC F1
Sportpark Middenmeer, Radioweg 77 te Amsterdam
Aanvang: 17:00 uur
, aanwezig 16:00 uur bij BFC in blauw wedstrijdtenue

Vrijdag gewoon lekker trainen

Zaterdag 5 april
BFC F1 – AS’80 F1
Sportpark Meerweg 63, Bussum
Aanvang: 10:00 uur
, aanwezig 09:30 uur bij BFC in blauw wedstrijdtenue