Kudelstaart, waar ligt dat? MC1 uit tegen RKDES.

Er zijn steden en dorpen in Nederland waar je geen weet van hebt dat ze bestaan of waar ze liggen. Doordat de MC1 in een wat andere poule zitten dan te doen gebruikelijk zien we bij uitwedstrijden nu delen van Nederland waar we anders niet zo gauw komen.
Dit keer ging de reis helemaal naar Kudelstaart (ruim 50 km). Ver weg ten zuiden van Schiphol. Ongelukkig vroeg weg( na een avondje “The Voice” voor de meesten). Koud, kil en nat was het wel.
Zouden we de de lijn van onze vorige competitie wedstrijd kunnen voortzetten en met punten thuis komen?

De start was veelbelovend na enkele minuten leek de bal bij onze tegenstandster achter de achterlijn de verdwijnen, maar Cecile dacht daar anders over en pikte tot ieders verbazing de bal op speelde hem razendsnel voor het doel en daar was Sofie zeer alert en na twee pogingen lag de bal in het net. 1-0 voor ons.

We speelden we erg ver naar voren en dat brengt als de tegenpartij over snelle spitsen beschitk ons soms in gevaar achterin. RKDES beschikt over een razendsnelle rechtsbuiten en daar hadden we veel mee te doen in de 1e helft. Uit zo’n uitbraak viel de 1-1, na een knappe voorzet en een gemiste doorschietende natte bal.
Daarna was de 1e helft voor ons tot ca vijf minuten voor de rust. In die periode werd er met veel druk naar voren gespeeld en goed en snel combinatie spel getoond, maar ook met individuele acties van vooral Cecile en Jessica constant gevaar gesticht en viel , volkomen terecht de 2-1 voor ons. Doelpunt: Cecile.
We kwamen wat in de verdrukking, de druk verslapte en de al eerder genoemde rechtsbuiten ging regelmatig aan de haal, maar onze verdediging met Isabel en Alisa stond goed al moesten we enkele hachelijke momenten het hoofd bieden.

In de rust wat aanwijzingen vooral met het oog op felheid in duels en consequenter druk zetten.

In de 2 helft was daardoor de wedstrijd helemaal van ons. RKDES is nog twee keer over de middellijn geweest en menige combinatie van ons leidde tot vrije en doelrijpe kansen. Maar o,o,o, dat afronden. De keepster van RKDES leek in haar gele shirt wel een balmagneet want de ballen gingen te vaak recht op haar af.

Toch lukte het ons om nog twee keer te scoren hoewel die kansen veel minder maakbaar waren dan wat ik maar de echte kansen zal noemen.
Uiteindelijk konden we na een zege met 4-1 met de 3 punten naar huis.

Vooral het druk zetten in de 2e helft was imponerend. Dat is ook het spel wat jullie goed beheersen.