KNVB bekerfinale BFC MC1 – SC Buitenveldert MC2

jl. zaterdag werden bij  Legmeervogels in Uithoorn de finales gespeeld van de KNVB beker.

Onze meiden van de MC1 ,waarvan het merendeel van de meiden ook in 2011 als MD1 al eens een finale gespeeld hebben, waren er  klaar voor . Een vijftal meiden waren met school een aantal dagen in Engeland geweest en hebben vorige week dus niet kunnen trainen. Als advies was hen daarom mee gegeven om vrijdag vroeg naar bed te gaan om uitgerust de wedstrijd te kunnen beginnen.

Door onze stille  kracht binnen het meisjesvoetbal, Anneke Frenk,  was er een bus geregeld.  Op slechts een enkele plaats na was de bus bijna vol en vertrokken we om 11 uur  richting Uithoorn.

Het weer was prima alleen wel erg veel wind die later duidelijk effect heeft gehad op de wedstrijd . Na de voorbespreking en de aansluitende warming-up werd de gang richting het veld gemaakt. Hier aangekomen moesten de beide teams zich opstellen waar de aanvoerders ieder een aanvoerdersband kregen van de scheidsrechter met hierop vermeld de tekst ” respect”. Juliëtte probeerde na de uitreiking de scheidsrechter voor haar te winnen door hem te vragen de band goed bij haar om te doen waarbij de vrouwelijke charmes aangesproken werden en de wedstrijd kon beginnen.

Na de aftrap bleek dat ook de tegenstanders maar één doel hadden wat was te merken aan de felheid waarop zij speelde. Vrij snel kwam er een schot op de goal die door de wind gedragen precies in de kruising de doellijn passeerde 0 – 1 . Onze meiden herpakte zich direkt en begonnen gewoon hun eigen spel , veel bal contact . Helaas werd hierbij de bal onderschept en werd de situatie perfect door hen uitgespeeld en binnen 5 minuten was het dus 0 – 2. Oei, dat was vreselijk balen.  Toch wisten de meiden het spel gewoon weer op te pakken en wederom  kwam, door een ongelukkige actie Buitenveldert in bal bezit en de bal werd van de linkerzijde in de verre buitenhoek gekruld wat dus 0-3 betekende. De drive die de meiden bezitten werd doorgezet en werden er kansen gecreëerd helaas niet ten volle benut. Kort voor rust werd er wederom door Buitenveldert gescoord waarbij de verdediging niet geheel vrijuit ging waardoor een speelster heel eenvoudig richting de keeper kon en voortreffelijk afmaakte 0 -4. Met deze stand gingen we de rust in. De meiden spraken elkaar nog even aan over gegeven commentaar en houding waarna er aangevangen werd met de 2e helft. Nu met de wind mee begon het BFC offensief en binnen 2 minuten werd er door Bloem feiloos ingeschoten 1 – 4. Dit rook naar meer en kort hierna had Bloem wederom een actie echter de bal knal op de lat en stuiterde via de doellijn de verkeerde kan op. Na enige minuten kregen we een vrije trap op een kleine 20 meter van het goal. Florien wierp zich op om deze te nemen een met een enorm mooie curve werd het net getroffen  2 – 4. We bleven , mede door de wind en de aanmoedigingen van onze supporters,  druk houden op de tegenstander welke er nog sporadisch uitkwam. Maar toch bij een uitbrak van Buitenveldert moest Lotte aan de noodrem trekken wat een penalty tot gevolg had. Imke onze goed getrainde keeper kwam oog in oog te staan met de tegenstander. De goed ingeschoten vrije trap werd nog beter gestopt door Imke waardoor we nog in de race bleven. We bleven maar op het goal werken maar kwamen er niet door, de verdediging van Buitenveldert stond als een blok en  voorkwamen hiermee dat ons doelpunten kanon Dewi in stelling kon worden gebracht. Dewi werd totaal geïsoleerd wat een compliment voor Buitenveldert is. Na een uitbraak van Buitenveldert die nog in eerste instantie door Imke onderbroken werd kwam er een speler in stelling die de bal in kon tikken waarbij Linde net een stapje te laat was 2 – 5. De finale was gespeeld en door ons verloren. Tegen een tegenstander van dit kaliber welke ook nog eens 2e jaars C zijn en het besef dat we 2e zijn in district West 1 zijn we echt reuze trots op de meiden die als enig BFC team de finale bereikt hebben.  Na ontvangst van de beker en de herinneringsmedailles keerden we huiswaarts met vooral lachende meiden in een goede sfeer waarbij Samir wel erg veel aandacht kreeg van de 15 meiden. Of het tot een “date” komt ?

Voor de MC1 is hiermee een  zeer succesvol seizoen afgesloten waarbij men in de competitie ook nog kampioen zijn geworden.

Dankwoord

Door een bijdrage van de Supporters Vereniging en de Club van 150 is het mogelijk geweest een bus te huren  en ik wil hen hierbij heel hartelijk bedanken want dit heeft zeker bijgedragen dat dit een onvergetelijke dag is geworden.

Verder ook nog alle mee gereisde ouders, opa’s oma’ familileden bedankt voor jullie support want zo is gebleken met zo’n 70 supporters aan de zijlijn wordt het alleen maar leuker  en nogmaals Anneke, super wat je voor dit team geregeld hebt en heel leuk dat je er de hele dag bij aanwezig was.

Mede namens Stephan

André Peters