Knap herstel van JO8-1 in streekderby tegen Victoria

Victoria uit; altijd lastig! Een streekderby heeft al iets speciaals, maar deze keer zat er nog een extra lading op de wedstrijd: oud-teamgenoot Noah is na een verhuizing bij Victoria gaan spelen, en dat heeft het team van Victoria zeker sterker gemaakt.

De jongens van BFC begonnen de wedstrijd voortvarend. Er werd goed druk naar voren gezet, en zeker in de eerste fase kreeg Victoria geen kans om het spel te maken. De druk werd verder opgevoerd en Victoria wist vaak niet beter dan de bal in een ultieme poging over de zijlijn of de eigen achterlijn te spelen. Zo kwamen er wat eerste kansen uit steeds goed genomen hoekschoppen, en in de 4e minuut was het Johan die uit zo’n hoekschop schitterend binnen kopte: 0-1

Na een fraaie combinatie van achteruit was daarna Wessel aan de beurt om in de 6e minuut voor de 0-2 te tekenen. Het spel speelde zich in deze fase vooral af op de helft van Victoria, waarbij de pogingen om Noah in stelling te brengen steeds tijdig werden verijdeld door goed ingrijpen van Thijs en Oli. In de omschakeling bleek wederom de kracht van BFC, en in de 13e minuut werd een comfortabele 0-3 voorsprong bereikt door een mooie goal van Hugo.
Hierna leek de aandacht van de jongens van BFC wat te verslappen: passes kwamen niet meer altijd aan, aannames werden wat onzorgvuldiger en Victoria kreeg de kans om terug in de wedstrijd te komen. Eerst was er een schitterend afstandsschot van Noah in de 16e minuut (1-3); drie minuten later werd het 2-3 na slordig uitverdedigen, en het was wederom Noah die vlak voor rust de 3-3 liet aantekenen.

De koppies gingen een beetje hangen, maar in de rust wist coach Jesper de mannen weer scherp te krijgen: strakker passen, sneller omschakelen en druk zetten bij balverlies (en kluitje maken). Daar zat geen woord Spaans tussen, en de opdracht werd begrepen. In de tweede helft is BFC eigenlijk geen moment meer in gevaar geweest. Met veel druk naar voren werd vaak de achterlijn gehaald, waarbij veel kansen werden gecreëerd. De linies sloten weer goed aan, de ruimtes op het veld werden groter, en daar wisten onze JO-8 goed gebruik van te maken. Kort na elkaar maakten Hugo en Daan de 3-4 en 3-5, en 2 minuten voor tijd was Wessel nog een keer trefzeker door de 3-6 in de uiterste hoek te schieten.

Met deze verdiende overwinning werd een stevig weekje voetbal afgesloten. Na het Ajax toernooi van woensdag en de geslaagde bekerexercitie tegen Waterwijk op donderdag mogen de mannen nu even uitrusten…..Alsof ze dat willen…;-)
Volgende week ( 5 november) staat de thuiswedstrijd tegen de nummer 1 uit de poule (Buitenveldert) op het programma. De instructies van coach Jesper over op tijd naar bed en pasta eten volgen nog.

Om 10.30 trappen de mannen af op Sportpark Meerweg. Zorg dat je erbij bent!

Rene (vader Fedde)