Kelderkraker BFC JO15-1-GVVV eindigt onbeslist

Ook tegen de nummer laatst GVVV heeft BFC JO15-1 niet de eerste overwinning weten te boeken. Het duel op sportpark Meerweg eindigde onbeslist: 2-2.

Het duel met GVVV gold als een heuse kelderkraker. De bezoekers uit Veenendaal bungelden na vier verloren wedstrijden puntloos onderaan in de tweede divisie. BFC bezette voor aanvang van de wedstrijd de een-na-laatste positie. Dat beide ploegen zo laag geklasseerd staan, bleek al snel uit het vertoonde spel. Dat was aan beide kanten ronduit matig. BFC kon nog als verzachtende omstandigheid opvoeren dat trainer Swen Bosch heel wat had moeten improviseren met zijn startende elftal. Zo begon Roman van Eldijk als centrale verdediger vanwege een blessure (gebroken neus) van Melle Muller. Beoogd vervanger Roemer Jansen ontbrak vanwege een jetlag. Ook basiskracht Renzo Ohler moest op de bank plaatsnemen. Hij had vanwege vakantie de hele week niet getraind. Sam Altena was ziek geweest en moest ook genoegen nemen met een reserverol. Door alle personele problemen kon Fjodor Prent uit JO15-2 zijn opwachting maken. Met uitzondering van een knappe redding van keeper Martijn Mostert viel er in de eerste helft hoegenaamd niets zinnigs te melden.

Door het inbrengen van Renzo (voor Michiel Gebbink) kwam er in de tweede helft meer bezieling bij de thuisploeg. Dat resulteerde tot tweemaal toe in een voorsprong (doelpunten Bart van der Veen en Felipe Cartigny), maar door slap verdedigen werd tot tweemaal toe deze voorsprong weer prijsgegeven. Vermeldenswaard is nog wel de invalbeurt van Nigel Frimpong (JO14-1). Hij onttrok zich met zijn frisse spel aan de malaise om hem heen. Komende zaterdag wacht de uitwedstrijd bij koploper HFC.

BFC JO15-1 speelde voor de gelegenheid in het rood.