Kapot vette toernooiwinst voor BFC JO9-2

de yell voor ieder duel was goed te horen

 

Tweede Pinksterdag bracht stralend weer dit jaar. Voetbalminnend Nederland zwermde uit over de vele voetbaltoernooien die alom werden georganiseerd. Zo ook de jongens van BFC JO9-2, die deelnamen aan het toernooi van Saestum. Plaats van handeling was Zeist. De organisatie had haar best gedaan om te komen tot een aantrekkelijk deelnemersveld. Zo was Feyenoord ook van de partij maar helaas niet in de poule van onze leeftijdsklasse.

BFC was ingedeeld met FC Almere, Swift, Saestum en Dream Team Amsterdam. Met name dit laatste team trok al snel de aandacht met de vele behendige spelers die het tot zijn beschikking had.

Zoals deze hele seizoenshelft ging BFC van eigen kracht uit en liet het zich geen enkel moment imponeren door de tegenstanders. Integendeel. Onze jongens waren de nuchterheid zelve en gingen met open vizier de sportieve strijd aan. Ze waren zelfs niet van hun stuk te brengen toen bleek dat er 7 tegen 7 op een half veld gespeeld zou worden. Zonder morren werd er overgeschakeld naar een ander systeem na de nodige tactische aanwijzingen van coach Rico.

Ondanks dat het in de beginfase van de eerste wedstrijd tegen Swift nog even aftasten was,  bleken onze jongens als snel in staat om de afgesproken en gewijzigde strijdwijze prima uit te voeren. Door onoplettendheid kwam de equipe van coach Rico nog wel op achterstand maar BFC bewaarde de rust en speelde onverstoorbaar verder. Opvallend was dat BFC JO9-2 zich door het grotere veld niet liet verleiden tot het spelen van de onnodige lange bal maar vast bleef houden aan het dit seizoen veel geprezen combinatievoetbal. Er zat een gedachte achter iedere bal en actie. Dit leidde tot met nog 5 minuten te spelen tot de verdiende gelijkmaker. Na een nauwkeurige opbouw van achteruit kreeg Sem de bal, die vervolgens Johan lanceerde. De keeper was kansloos op zijn weergaloze gelijkmaker. Niet lang hierna was het Giosué die BFC naar de winst schoot.

De volgende pot tegen Saestum werd met 1-0 gewonnen door een fijnzinnig doelpunt van Giosué . Een spannend duel waarin de jongens elkaar wel eens vergaten. Met meer oog voor elkaar had de score hoger uit kunnen vallen maar met het kleinst mogelijke verschil bleven we op koers voor toernooiwinst.

FC Almere was de volgende opponent. Een team met kracht en loopvermogen. Hier was sprake van een echte strijd met volop actie. Een 1-0 voorsprong bracht ons nog niet de rust die ons naar de zege moest leiden. De Almeerders schakelden een tandje bij en kwamen binnen 5 minuten op gelijke hoogte. De spanning was duidelijk voelbaar. Het was de teamgeest die de doorslag gaf. Benjamin roste de 2-1 erin waarna Giosué bekeken de eindstand op 3-1 bepaalde.

Intussen had Dream Team Amsterdam eveneens al zijn wedstrijden gewonnen. Het duel met de Amsterdammers was nu allesbepalend. De winnaar van dit duel zou ook toernooiwinnaar worden. Zoals gezegd, Dream Team Amsterdam had enkele pijlsnelle spelers die bovendien over zeer goede skills beschikten. Dit was het duel waar iedereen reikhalzend naar had uitgekeken. Het zou echter niet de wedstrijd worden die de meesten hadden verwacht want BFC bleek oppermachtig. Niet dat de Amsterdammers het af lieten weten. Niets was minder waar. Ze speelden zeer sterk en slim maar het lijkt wel alsof de moeilijkste tegenstanders het beste in onze JO9-2 naar boven weten te halen want de Bussummers excelleerden en waren gretig. Met een duidelijke visie lieten ze zien welk doel ze voor ogen hadden en daarbij hielden zij zichzelf aan het resultaat. BFC speelde indrukwekkend. Als een kunstenaar waarbij de lichtvoetige beroering van de bal zich liet aanzien als een creatieve penseelstreek en de 4-0 zege als een waar kunstwerk. Hiermee werd op imposante wijze de toernooizege veiliggesteld.

Gefeliciteerd boys en coach Rico!

Statistieken van vandaag:

BFC – Swift 2-1 Johan en Giosué
BFC – Saestum 1-0 Giosué
BFC – FC Almere 3-1 Sem, Benjamin en Giosué
BFC – Dream Team Ams 4-0 Giosué (4)

 

LV – 21 mei 2018