Jong BFC te sterk voor Jong AFC Quick 1890

Jong BFC heeft zijn eerste wedstrijd, uit tegen Jong AFC Quick 1890, zeer overtuigend met 5-3 gewonnen. B-junior en A1-speler Jeroen Olthof scoorde 3x, BFC2-speler Koen van Schaik 2x. De Jong BFC-selectie bestond uit  5 spelers van de A1, 3 van BFC2 en 9 spelers van ons eerste elftal. Het was een zeer aantrekkelijk duel.

BFC was de sterkere ploeg maar toch ging het met een 1-0 achterstand de rust in. BFC miste vele kansen. Een mooi schot van Achmed El Khanim belandde op de lat en menig BFC-schot (Dico Knevel) belandde net over of naast de goal. Een van de spaarzame aanvallen van AFC Quick 1890 werd mooi afgerond: 1-0.

In de tweede helft bleef het goed draaiende Jong BFC in hoog tempo het doel van de tegenstander opzoeken. Na acht minuten viel de langverwachte gelijkmaker. Jeroen Olthof draaide een vrije trap van buiten de 16 hard binnen bij de verste paal. De bal was echter nog maar net weer in het spel gebracht of hij lag alweer achter keeper Wessel Kuijer, 2-1. BFC was niet onder de indruk, ging gewoon door en in de 61e minuut was het Koen van Schaik die op aangeven van Siemen van Tongeren doorbrak over links en met een mooi, bekeken schot de Amersfoortse keeper verschalkte: 2-2.

Vanaf dat moment kwam Jong AFC Quick 1890 er eigenlijk niet meer aan te pas. De keeper verslikte zich in een hard schot van Jeroen Olthof (2-3) in de 68e minuut, AFC Quick maakte nog een keer gelijk (3-3) maar nog een doelpunt  van Koen van Schaik (alert reagerend in een scrimmagesituatie) in de 78e minuut en een mooie volley van Jeroen Olthof in de 89e minuut benadrukten het klasseverschil: 3-5. De overwinning van het zeer gemotiveerd voetballende team van Peter Beekman en Tiezem de Ruijter had veel hoger kunnen, en eigenlijk moeten, uitvallen.

Jong BFC: Wessel Kuijer, Rowell van der Meer, Jurriën Blaauw (43.Matthijs Soet), Leroy Oehlers, Davey du Maine , Michiel Andriessen (46. Tim Everaert, 87. Michiel Andriessen), Dico Knevel (46. Koen van Schaik), Pepijn Andriessen (37. Julian van der Lek), Siemen van Tongeren(66. Tom Beekman, 87. Mike Ruitenbeek), Mike Ruitenbeek (46. Jeroen Olthof).

Jong BFC speelt dinsdag 6 november weer een wedstrijd. Aan de Meerweg is dan het sterke O23-team van hoofdklasser  FC Hilversum te gast. Kom kijken, de wedstrijden van Jong BFC (met veel spelers van BFC 1 aangevuld met ‘jong BFC-talent’) zijn het bekijken meer dan waard!

Volgende wedstrijd van Jong BFC

Dinsdag 6 november 2012

Jong BFC – Jong FC Hilversum

Aanvang 20:15 uur