Jong BFC en Jong SDO delen de punten in leuke derby: 4-4

Op een mooie lenteavond, afgelopen dinsdag, kruisten aan de  Meerweg de Onder 22-selecties van BFC en SDO de degens. De leuke wedstrijd, onder leiding van de Bussumse toparbiter Roelof Luinge, eindigde in een 4-4 gelijkspel. Bij rust was het 1-3 in het voordeel van Jong SDO.

De eerste 10 minuten probeerde Jong BFC goed druk te zetten en speelde Jong SDO sterk op de counter. Na een kwartiertje werd er binnen 3 minuten 3x gescoord.  In de 15e minuut leverde zo’n counter, waarbij een aanvaller van SDO de complete BFC-verdediging uitspeelde, tot de 0-1. Vanaf de aftrap maakte Tom Beekman meteen de gelijkmaker maar een minuut later stond het alweer 1-2 toen de verder sterk keepende Damian Ranzijn een afstandsschot liet glippen. Vlak voor rust scoorde SDO uit een mooie aanval de 1-3.

Na rust kwam Jong BFC goed uit de startblokken. Na ongeveer 5 minuten spelen kon Dico v.d. Hazel, na een mooie actie van Jostein Ohm, de 2-3 laten aantekenen. Even later landde er met veel kabaal een traumahelicopter op veld 4 (vanwege een ongeval in de buurt van het sportpark) en dit haalde de concentratie wat uit de wedstrijd. SDO had net de stand op 2-4 gebracht maar BFC bleef op jacht gaan naar de gelijkmaker. Tom Beekman maakte in de 72e minuut met zijn tweede doelpunt van de avond de aansluitingstreffer (3-4) en vlak voor tijd werden de inspanningen van Jong BFC beloond toen, nogmaals, Dico v.d. Hazel, op aangeven van Rowell van der Meer, de 4-4 binnenkopte. Roelof Luinge floot vrijwel meteen de leuke en sportieve wedstrijd af.

.