JO9-2 wint opnieuw met dubbele cijfers

Door Jort Zwagerman- Om stipt 09:00 betrad de JO9-2 veld 1 op ‘sportpark de Wolfskamer’. Het volledige complex van thuisploeg Zuidvogels is in verbouwing. Er waren dus geen kleedkamers beschikbaar en dus moesten de jongens zich klaar maken in een partytent.

BFC begon met de jarige Jack onder de lat. Na een moeizame start voor de Bussumers kwam Zuidvogels op een 1-0 voorsprong. Hierdoor leek de JO9-2 wakker te zijn en ze wisten dan ook al snel de gelijkmaker te maken via Hugo, 1-1. Hidde wist BFC vervolgens op een 1-2 voorsprong te zetten. Helaas kon deze voorsprong niet lang intact gehouden worden, want de fysiek sterke tegenstander uit Huizen scoorde al snel de 2-2.

BFC herpakte zich snel. Na van een fout van de Zuidvogels-doelman profiteerde Hidde: 2-3 voor de bezoekers. De JO9-2 bouwde de voorsprong hierna snel uit dankzij een lekkere goal van de nummer 16, Diecko. Toch konden de Huizenaren prima in de wedstrijd blijven doordat ze de 3-4 wisten de maken.

De JO9-2 beleefde een sterk 2e blokje en wist vrijwel direct de 3-5 te maken. Hidde maakte al vroeg in wedstrijd zijn derde doelpunt en dus een hattrick. Na een heerlijke actie van Floris wist ook Hugo zijn naam voor de tweede keer op het scoreformulier te laten noteren. Degene die dacht dat Hidde het bij drie doelpunten zou laten, had het mis. Hij wist ook nog zijn vierde van de ochtend te maken. Ook Casper wist zich bij de doelpuntenmakers te voegen, doordat hij op heerlijke wijze de 3-8 maakte.

Jack, keeper van de eerste twee helften maakte plaats onder de lat voor de goed spelende Floris. Ook de aanvoerder van de Bussumers, Mats, speelde een goede wedstrijd, hij hield zijn ploeggenoten de gehele wedstrijd scherp.

In het derde blokje begon Zuidvogels goed en zij bekroonden zichzelf op de 4-8. Maar BFC pakte al snel de draad weer op. Ook Casper bleef niet op één doelpunt staan. Hij maakte er 4-9 van. De goed spelende Hidde maakte ook nog zijn vijfde doelpunt en was hiermee de absolute topscoorder van de ochtend. Hidde was niet de enige met vijf doelpunten, want de thuisploeg wist ook nog haar vijfde doelpunt te maken. Casper maakte zijn hattrick compleet en dat was ook gelijk het laatste doelpunt van de doelpuntrijke ochtend op ‘sportpark de Wolfskamer’.

Volgende week speelt de JO9-2 een vroege thuiswedstrijd tegen een bekende tegenstander, Altius, de ploeg die in de beker poule bij de JO9-1 van BFC was ingedeeld