JO9-2 vindt via ’t Vliegdorp weg terug naar boven

BFC JO9-2 – ’t Vliegdorp JO9-1: 4-2 (2-2). Doelpunten: Joaquim (2x), Pepijn en Mats K.

Na de moeizame start in de voorjaarscompetitie waren de jongens van de JO9-2 gebrand op een overwinning om zo te laten zien dat ze wel degelijk in de eerste klasse thuishoren. Dit moest afgelopen zaterdag gebeuren met als leidend voorwerp ’t Vliegdorp JO9-1, de zwart/gelen uit Soesterberg.


Door de blessure van Boy en de afwezigheid van Luuk en Beau kwamen Boet, Mats K. en Mats P. ons versterken evenals Hendrin die Mathijs verving als coach.


Hendrin gaf een stevige peptalk in de kleedkamer en de jongens kwamen zeer gemotiveerd het veld op, waar een flink aantal toeschouwers zich verzameld had.
Les Bleus begonnen sterk aan de wedstrijd en leken de tegenstander vliegensvlug de knock-out toe te dienen met twee oogstrelende doelpunten in de eerste vijf minuten. De eerste kwam van Joaquim die op aangeven van Pepijn de bal op Bruce Lee-achtige wijze met de hak het goal in werkte. Een paar minuten later waren de rollen omgekeerd toen Pepijn na aangeven van Joaquim, de bal tegen de touwen joeg.
Daarna werd het tempo wat teruggeschroefd en kreeg ’t vliegdorp een handvol kansen. Keeper Timothy werd slim omspeeld bij een uitbraak en kon bij de tweede uitbraak een mooie boogbal in de kruising net niet wegtippen. Ruststand 2-2.
Coach Hendrin was tevreden over het getoonde spel en pepte de jongens nog een keer op om vooral door te blijven zetten dan kon de overwinning ze niet ontgaan.
Na de thee regen de kansen zich aaneen. En na een aantal net niet doelpunten, viel de bevrijdende 3-2 dan toch. Na een mooie uittrap van de goed keepende Timothy in de voeten van Joaquim, liet deze door een versnelling zijn directe tegenstander ver achter zich en schoot hij de bal in de verre hoek.
’t Vliegdorp kreeg nog een paar kansen maar een geweldig dalend schot van afstand van Mats K. zorgde voor de beslissing, waarna BFC zelfs nog verder uit had kunnen lopen maar het geluk ontbeerde.
Kortom een heerlijke spannende wedstrijd met veel inzet en soms oogstrelende combinaties zorgden voor een verdiende overwinning. Complimenten jongens, top gedaan!

Volgende week op naar Almere waar Waterwijk JO9-2 wacht. In de Najaarscompetitie wonnen we van dat team, dus alle vertrouwen in een mooi resultaat.

Wendie Oechies