JO9-2 groeit en wint van directe concurrent Waterwijk

BFC JO9-2 – Waterwijk JO9-2 4-1 (3-0). Doelpunten: Pepijn (2x) en Luuk (2x)

Afgelopen zaterdag in de vroege ochtendzon, stapte JO9-2 gretig en fris veld 4 aan de Meerweg op voor de wedstrijd tegen Waterwijk JO9-2. De teams stonden voor de derde keer dit seizoen tegenover elkaar, in de najaarscompetitie wonnen les bleus in Almere, na een spannende wedstrijd met 1-2 en eind januari werd de uitwedstrijd na 10 minuten bij een stand van 1-1 gestaakt aangezien zowel het veld als de bal door sneeuwval niet meer te zien waren. De teams zijn aan elkaar gewaagd. Dit blijkt ook uit de stand op de ranglijst waar BFC bij winst de tegenstander passeert.
Onze mannen begonnen zoals altijd agressief aan de wedstrijd en de eerste kansen waren voor BFC. De beloning kwam na vijf minuten toen doelman Timothy een uittrap precies voor de voeten van een sprintende Joaquim neerlegde, die vervolgens met een coole ‘hakvoorzet’ de bal doorgaf aan Luuk, die zijn kans greep: 1-0.
Het spel golfde over het veld en Timothy voorkwam met een aantal fraaie reddingen de gelijkmaker. BFC werd steeds sterker en vlak voor rust viel de bevrijdende 2-0, door een afstandsschot van Pepijn. En toen twee minuten later de 3-0 viel, ook door ‘Pepinho’ gingen de supporters uit hun dak.
In de rust niets dan lof van trainer Mathijs voor inzet en spel en de mededeling dit vooral door te zetten. Na een paar minuten in de tweede helft lag de bal alweer in het net….helaas… het verkeerde net. Les bleus zaten met hun hoofd blijkbaar nog bij de thee want Waterwijk slipte door de linies en langs de keeper: 3-1. Menig JO9-2 supporter werd onrustig bij de gedachte aan het befaamde ‘JO9-2 inkakmomentje na rust’ waardoor de mannen het zichzelf in menig wedstrijd onnodig moeilijk maakten. Het team heeft echter veel geleerd dit jaar en daar waar voorheen het hoofd wel eens in de schoot gelegd werd, sloeg het team nu meteen terug met een mooie combinatie en eenzelfde afronding door Luuk.
Het laatste kwartier was spannend met kansen voor beide doelen maar onze verdediging (in de breedste zin van het woord) en solide sluitpost stonden als een huis en uiteindelijk kwam de 4-1 op het wedstrijdformulier. Hierdoor stijgen we naar plaats drie op de ranglijst met twee punten minder maar ook een wedstrijd minder dan nummer 2 Buitenveldert. De mannen hebben alles in eigen hand om na het ongenaakbare ‘andere’ Oranje (zij wel) op een mooie tweede plaats te eindigen.
Niet alleen uit hoe omgegaan wordt met het ‘inkakmomentje’ blijkt de leercurve van dit team. Stuk voor stuk, van keeper tot aanvaller, speelden de jongens een puike wedstrijd. De jongens zijn technisch sterk, steeds sneller in de omschakeling en weten elkaar steeds beter te vinden. Kortom een team om trots op de zijn!