JO9-2 geeft gestalte aan herrijzenis

Na een noodgedwongen voetbalvrij weekend mochten de jongens vandaag dan eindelijk weer aan de bak. Ze trappelden van ongeduld. Het was Aalsmeer die de eer te beurt viel om het tegen onze jongens op te nemen. De equipe van trainer/coach Van der Thiel moest vroeg uit de veren want het beginsignaal stond voor 08:30 uur gepland. Helaas had Pascal zich ziek af moeten melden waardoor het team vandaag ietwat gekortwiekt aan de aftrap verscheen.

Ondanks het vroege tijdstip was het opmerkelijk om te zien hoeveel belangstellenden waren komen opdraven om dit potje te aanschouwen. Of zou men reeds een voorgevoel hebben gehad dat de wedstrijd van vandaag een waar spektakelstuk zou worden?

Trouwe volgers onder u weten dat de resultaten de laatste weken vergeleken konden worden met een klok die van slag was. Vandaag was het de hartslag van menig toeschouwer die op hol sloeg. Van puur genot welteverstaan, want wat was dit een potje zeg. Na de aftrap bleek al snel dat er vandaag iets verwacht kon worden van onze jongens. Op heroïsche wijze etaleerden ze hun strijdlust, vaardigheden en doorzettingsvermogen. Het spel golfde op en neer en het tempo was moordend. Hartverwarmend was het om te zien hoe begaan de jongens met elkaar waren.  Het was, zoals vanouds, een genot om dit stel te zo bezig te zien. Ook onze Aalsmeerse tegenstanders verdienen alle lof want ook zij bleven strijden met open vizier, hetgeen zorgde voor een wedstrijd met een hoge amusementswaarde. Beurtelings kwamen beide partijen op voorsprong maar uiteindelijk werd er afgesloten met een voor alle partijen acceptabele 5-5 eindstand. Voldaan en trots namen onze jongens een klaterend applaus in ontvangst.

De wedstrijd kende talrijke noemenswaardige momenten maar volgens ingewijden kunnen 3 momenten als absolute hoogtepunten worden aangemerkt.  Het 2e en 5e doelpunt waren ieder van uitzonderlijke schoonheid. Het hoge tiki-taka gehalte van deze goals, waarbij keeper en alle spelers betrokken waren, was werkelijk oogstrelend. Heel intelligent. En dan was daar het moment aan de zijlijn bij een uitbal. Niet langer lieten de jongens zich de bal ontfutselen. Zelfverzekerd en met een gezonde dosis venijn was het nu onze beurt om de bal op te eisen en het spel te hervatten. Mooi om te zien hoe de jongens elkaar daarbij ondersteunden.

Het gaat te ver om alleen in superlatieven te spreken. Een kritische blik leert dat er nog vaak gekozen wordt voor de moeilijke weg daar waar simpel spelen meer rendement oplevert. De jongens zijn nu nog vaak bezig met wàt ze moeten denken terwijl ze juist moeten leren hóe ze moeten denken.

Volgende week spelen we uit tegen Huizen. Wedstrijden tegen de groen-gelen staan altijd garant voor spektakel. Dat belooft wat.

Doelpunten werden vandaag gescoord door Johan (3), Benjamin en Giosué

LV – 11 november 2017