JO9-2 blijft ongeslagen in competitie

Door Jort Zwagerman- Op zaterdag 6 oktober ontving BFC Altius. De ploeg uit Hilversum was niet onbekend voor de JO9 selectie. In de beker wist de JO9-1 al te winnen van de fysiek sterke tegenstander. Nu de JO9-2 nog voor de competitie.

Na een matig begin van de JO9-2 kwam Altius op voorsprong. De lange bal van de doelman viel over de verdediging van de Bussumers heen. Zo kon de aanvaller van de Hilversummers gemakkelijk de bal achter de BFC doelman Diecko schuiven. Het bleef voor de JO9-2 niet bij een 0-1 achterstand. Altius kwam ook nog op een 0-2 voorsprong. BFC moest dus aan de bak.

En dat gebeurde ook. Hugo deed wat terug namens BFC, 2-1. Ook BFC’s topscoorder Hidde maakte een doelpunt.  De JO9-2 had de JO9-1 van Altius onder behoorlijke druk staan, maar vergat zichzelf te belonen met doelpunten. Kansen waren er zeker na een aantal afstandsschoten van Jack en een goede kans voor Casper.

Met een stand van nog maar 2-2 begonnen de Bussumers aan het derde blokje van tien minuten.  In dit derde blokje was BFC de betere ploeg. De druk bleef op het doel van Altius staan.  Na een zeer fraaie actie van aanvoeder Guillaume wist Casper de bal tegen de touwen te schieten. BFC kwam nu dus eindelijk op voorsprong. Altius leek aangeslagen, want BFC kwam er gemakkelijk doorheen. Het was opnieuw de captain van BFC die vrijwel direct na de voorsprong opnieuw een assist gaf op de scherpschutter van de JO9-2,  Casper. Hij wist zijn ploeg op een dikverdiende 4-2 voorsprong te zetten. Na deze twee snelle goals van BFC waren de Hilversummers nog niet wakker. BFC kwam er weer snel doorheen en wist opnieuw de voorsprong uit te breiden. Hugo wist voor de tweede keer zijn naam op het scorebord te zetten na weer een assist van Guillaume, 5-2. Ook achterin stond het goed met Diecko op links en Mats op rechts.

BFC was lekker bezig. Zo maakte Hugo zijn hattrick compleet. Hij vergrote opnieuw de voorsprong van de Bussumers. Toch liet BFC Altius terugkomen van een grote achterstand. BFC stond met het hoofd al onder de douche en hierdoor wist Altius de 6-3 te maken. Kort daarna volgde ook nog de 6-4. Maar Casper wist ook nog zijn derde goal te maken en schoot BFC weer even uit de gevarenzone, 7-4. Altius maakte het slotdoelpunt en bepaalde daarmee de einduitslag op 7-5.

Guillaume wist zich tot man of the match te kronen dankzij zijn prachtige acties en zijn heerlijke assists. De JO9-2 heeft laten zien dat ze ook na een matig begin gewoon de winst weten te pakken tegen niet de minste tegenstander, Altius. Volgende week reist de JO9-2 af naar Utrecht voor het duel met Zwaluwen Utrecht JO9-2. Bedankt voor de support en tot dan.