JO9-1 ziet winst door vingers glippen bij Diemen: 1-1

Diemen JO9-1 – BFC JO9-1: 1-1. Doelpunt: Timme.

De najaarscompetitie loopt op zijn einde. Met nog twee wedstrijden voor de boeg heeft het team nog alle kans om in het begeerde linkerrijtje te eindigen. Tegenstanders Diemen en SDZ staan laag in de ranking (respectievelijk één-na-laatste en laatste), dus twee achtereenvolgende winstpartijen zijn realistische verwachtingen. Onze poule heeft de afgelopen tijd wel laten zien dat de verschillen onderling erg klein zijn, zodat er ook zeker niet te makkelijk over gedacht mag worden.

Afgelopen weekend kende het team een lekker opwarmertje (9-0 bekerwinst tegen Wasmeer) en werd in de week daarna scherp en fel getraind. Voortekenen waren louter positief dus. Dat gevoel werd wel minder eenmaal in Diemen aangekomen. Er bleek iets mis te zijn gegaan bij het regelen van een kleedkamer, waardoor deze pas erg laat in gebruik genomen kon worden. Doordat deze kleedkamer deels al bezet was moesten we de gebruikelijke teambespreking verplaatsen naar het veld. Daar bleek echter geen ruimte voor een fatsoenlijke warming-up waardoor die uiteindelijk in de metalen kooi werd uitgevoerd. Tenslotte begon de wedstrijd minimaal 10 minuten te laat doordat de wedstrijd voor die van ons was uitgelopen en er voor gekozen werd om toch gewoon penalty’s te nemen. Maar goed, uiteindelijk gaat het om het voetballen en dat moesten onze jongens gewoon zelf laten zien. Trainer Hendrin had in de teambespreking erop gehamerd de wedstrijd scherp te beginnen. Hij was even daarvoor getuige geweest van de wedstrijd van de JO9-2 die een slap begin (3-0 achterstand na ongeveer 10 minuten) niet meer wisten te repareren (4-3 verlies). Ondanks die woorden was bij ons niet iedereen wakker genoeg. BFC begon wel voortvarend en zette meteen veel druk. Dat leverde al snel kansen op, maar daarbij werd niet slagvaardig of nauwkeurig genoeg gehandeld. Toch kwam BFC op een 1-0 voorsprong door een zondagsschot (op zaterdag) van grote afstand van de opnieuw zeer sterk spelende Timme. Ook Diemen had wat mogelijkheden, maar de meeste kansen of mogelijkheden tot kansen waren te noteren voor BFC. Tot de rust werd er echter niet meer gescoord.

In de rust volgde dan ook een heuse donderspeech van coach Hendrin die daarmee meer scherpte en strijdbaarheid in de ploeg wilde krijgen. In de tweede helft werd er zeker meer gestreden, maar was de scherpte nog steeds ver te zoeken en werd te weinig verzorgd samengespeeld. Hierdoor werd verzuimd om de bevrijdende 2-0 te maken. Erger nog, een paar minuten voor tijd viel uit een scrimmage de gelijkmaker van Diemen. Wat een domper! Daarna kreeg BFC het alsnog op de heupen, want er werd een waar slotoffensief uitgeperst. Veel dreiging met een aantal kansen, waarbij bij de laatste kans de keeper redding bracht op een schot van Merlijn. Dit bleek het laatste wedstrijdfeit te zijn, want hierna werd direct afgefloten.

De jongens zaten compleet stuk, en baalden enorm dat deze wedstrijd niet winnend werd afgesloten. Eigenlijk was dat een positief lichtpuntje, want vorig jaar kwam het weleens voor dat na een nederlaag er flink gefeest werd in de kleedkamer. Daar was nu zeker geen sprake van 😉

Hoewel bij iedereen de teleurstelling overheerste, zijn dit soort wedstrijden juist erg goed voor het leerproces waar de jongens in zitten. Voor de langere termijn kunnen hier dus de vruchten van geplukt worden. Voor de korte termijn is het erg jammer dat het nu een stuk lastiger zal worden om de competitie af te sluiten met een plaatsje in de bovenste helft van de ranking. Toch kan het nog steeds, al zijn we nog meer afhankelijk geworden van de uitslagen van concurrenten. Zelf moeten we volgende week tegen nr. laatst SDZ en een belangrijke concurrent voor de 6e plaats (AFC) tegen nr. 1 Waterwijk. Alle ingrediënten dus voor een super spannend en enerverend slot van de najaarscompetitie!

Complimenten in deze wedstrijd waren er ook zeker. Boet was de hele week al goed bezig op de training waarin hij diverse technische hoogstandjes liet zien. En bij deze wedstrijd werkte hij als altijd als een paard, waarbij zijn technische ontwikkeling ook mooi naar voren kwam. Goed bezig!

Tenslotte nog leuk nieuws: Timme en Scott die momenteel stage lopen bij FC Utrecht mogen de komende weken op maandag aansluiten bij de huidige O9-selectie van Ajax! Ook daar mogen onze sterkhouders dus hun voetbalkunsten vertonen. Ontzettend knap en wat leuk voor die jongens!

Ilja Smits
Teamleider JO9-1