JO9-1 wint in beker en speelt gelijk in competitie.

20161029_081817
Deze week hadden een onze jongens een dubbel programma. Eerst werd donderdagavond een bekerwedstrijd tegen Huizen gespeeld en zaterdagochtend werd de competitie voortgezet in en tegen Volendam. Lekker druk dus, maar dat was voor de jongens geen probleem. Vanwege de herfstvakantie was er even wat minder vaak gevoetbald waardoor ze weer stonden te popelen om aan de bak te mogen. Ook tijdens de trainingen van afgelopen maandag en woensdag was dat duidelijk te merken. Heerlijke voetbaldieren zijn het! 🙂

Huizen JO9-1 – BFC JO9-1: 2-6. Doelpunten: Maurits (3x), Mats K (2x) en Merlijn.

De wedstrijd tegen Huizen gold vooral als opwarmertje voor het treffen met Volendam. Hoewel het officieel een uitduel betrof, mochten we deze aan de Meerweg spelen vanwege larven op het veld van Huizen. Hoewel Huizen niet onderschat mag worden, moest deze wedstrijd eigenlijk simpel gewonnen kunnen worden. Afspraak was dus om met veel druk naar voren te spelen.

In de 1e helft ging dat het team erg goed af. Na 35 seconden lag de bal al in het netje van Huizen door een intikker van Maurits. Daarna bleven de aanvalsgolven komen en kwam Huizen er nauwelijks aan te pas. De kansen waren legio, maar de afwerking was vaak niet overtuigend genoeg. Anders had bij rust de dubbele cijfers al gehaald kunnen worden. Ondanks een kopbal op de lat en een schot op de paal had Merlijn daar het meest last van; zijn kansen waren niet op één hand te tellen. De rust werd uiteindelijk toch met een comfortabele 4-0 stand opgezocht dankzij nog twee doelpunten van Maurits en een doelpunt van Mats K. Uitstekende 1e helft dus!

2e helft was van een beduidend minder niveau van onze kant. Onze jongens gingen te veel voor eigen succes en de jongens van Huizen gingen er toch nog vol voor, ondanks de tussenstand. Zo kon Huizen terugkomen tot 4-2 waardoor het weer een beetje een wedstrijd werd. Door een doelpunt van Mats K werd de marge weer wat ruimer en uiteindelijk wist Merlijn toch nog zijn goal mee te pikken waardoor de eindstand 6-2 werd.

Een wedstrijd waarbij de 2e helft snel vergeten moet worden en waarbij we moeten voortborduren op basis van de 1e helft, want die was echt uitstekend!

Volendam JO9-1 – BFC JO9-1: 2-2. Doelpunten: Maurits (2x).

En natuurlijk mochten we vanochtend weer heerlijk vroeg uit de veren voor een dauwwedstrijd in en tegen Volendam 😉 Heerlijk op het natte natuurgras; ook de wasmachines moeten vandaag flink aan de bak!

Hoewel Volendam iets lager staat op de ranglijst is het zeker een geduchte tegenstander. Zo zijn ze verantwoordelijk voor het enige puntverlies (tot vandaag) van koploper AFC. En vorig jaar waren ze meerdere malen te sterk voor de toenmalige F3. We waren dan ook benieuwd hoe het vandaag zou gaan. Met winst zouden we in ieder geval serieus gaan meedoen om de bovenste plaatsen op de ranglijst, dus er was wel wat om voor te knokken.

Het werd een open wedstrijd waarin Volendam zeker sterker bleek dan de stand op de ranglijst doet vermoeden. In de 1e helft was Volendam ook het bovenliggende team, met een aantal kansen voor hun, maar waarin ook BFC zeker een aantal malen behoorlijk gevaarlijk was. Volendam wist echter op gelukkige manier het 1e doelpunt te scoren. Een bal die als voorzet bedoeld leek te zijn belandde pardoes over keeper Siem in het doel. Vervolgens werd het ook 2-0 doordat niet handelend genoeg werd opgetreden bij een aanval van Volendam. De rust werd met deze stand bereikt. Een stevige peptalk was dus wel op zijn plaats om de jongens met goed geloof en veel vertrouwen de 2e helft te laten spelen. Trainer Hendrin kreeg daar dan wel weer alle tijd voor, want de tegenstander besloot de kleedkamer op te zoeken terwijl we speelden in de uiterste hoek van het complex 😉 Die tijd gebruikten we dus maar zo optimaal mogelijk.

En met resultaat: binnen 2 minuten werd door BFC het mooiste doelpunt gemaakt van het seizoen tot nu toe! Met geweldig tikkie-takkie-voetbal (één keer raken) door misschien wel alle jongens van het team werd een aanval opgezet waarbij uiteindelijk Maurits kon scoren na een voorzet van Boet. Kippenvel zo mooi! Stand werd hiermee op 2-1 gebracht waardoor het weer helemaal een wedstrijd werd. BFC rook zijn kans en ging het gevecht vol aan. Maar ook Volendam bleef gas geven zodat het een heerlijk schouwspel werd met kansen over en weer.

Bij één van die kansen werd een schot van Merlijn door de keeper gepareerd en kwam de bal voor de voeten van Mats K terecht. Zijn inzet vlak voor het doel ging echter over het doel heen waarbij de lat nog werd geschampt. Helaas betekende dat dus niet de gelijkmaker. Jammer!! Ook aan de andere kant had Volendam goede mogelijkheden, waarbij keeper Siem een keer fantastisch optrad bij een schot met een lastige stuit, maar waarbij we ook een aantal keer goed wegkwamen.

Toch kwam de gelijkmaker er alsnog. Bij een hoekschop van Merlijn kwam de bal voor de voeten van Maurits die niet aarzelde en de bal in de kruising schoot: 2-2!!

Er was daarna niet veel tijd meer, maar de wedstrijd was zeker niet gespeeld. Ook Volendam bleef geloof houden en zette weer druk. In blessuretijd was Volendam in de aanval en kon het elk moment afgelopen zijn. BFC brak echter geweldig uit en Mats K leek alleen op het doel af te kunnen rennen… maar toen floot de scheidsrechter voor einde wedstrijd.

2-2 werd dus de eindstand. Het was een heerlijke wedstrijd met alles erop en eraan en waarbij iedereen aan de zijlijn op het puntje van de denkbeeldige stoel heeft gezeten. Onze jongens hebben prima gespeeld en top dat ze in de 2e helft het nog voor elkaar hebben gekregen om er een echte wedstrijd van te maken. Met volle overgaaf hebben ze gespeeld en dat is hun verdienste! Die instelling zal de komende weken ook nodig zijn, want dan wachten het sterke AFC en Zeeburgia.

Tenslotte nog speciale complimenten aan rechter vleugelverdediger Scott. De in de zomer overgekomen speler van Zuidvogels speelde opnieuw een dijk van een wedstrijd ondanks een pijnlijke tik op zijn achillespees opgelopen in het begin van de wedstrijd. Keer op keer laat hij zien over heel veel voetbalgogme te beschikken, waarbij hij zijn directe tegenstander geen centimeter ruimte geeft, maar zelf veel ruimte creëert wanneer hij aan de bal is. Samen met defensieleider Timme een echte rots in de branding! Maar ook alle andere jongens verdienden vandaag complimenten!

Ilja Smits
Teamleider JO9-1