JO9-1 vergeet zichzelf te belonen bij de Coen Moulijn Memorial Cup

Afgelopen zaterdag was het dan zo ver. De gehele JO9-selectie toog in alle vroegte met volle auto’s richting Rotterdam voor de heuse Coen Moulijn Memorial Cup. “Het grootste voetbaltoernooi van ons land voor F-pupillen tot 8 jaar” op Sportpark Varkenoord ter ere van de fabuleuze voetballer van Feyenoord van weleer. Maar liefst 88 ploegen speelden op de complexen van SC Feyenoord, DHZ en Overmaas. Van de BFC-selectie was iedereen present. Vanwege enkele niet geheel fitte spelers in de JO9-1 was gastspeler Duncan uitgenodigd om waar nodig de jongens uit de brand te helpen.

Een geweldige ervaring was het! Indrukwekkend was de lange vlaggenparade waarbij onze jongens vol trots met de BFC-vlag rondliepen. En bijzonder was de toespraak van Adrie Moulijn (weduwe van Coen) en de Rotterdamse burgermeester Ahmed Aboutaleb, ook al kon er niets van hun woorden verstaan worden.

Er werd gespeeld op kwart veldjes en een wedstrijdje duurde slechts 15 minuten. Belangrijk was dus focus en strijd vanaf het begin, want veel tijd om een eenmaal opgelopen achterstand om te buigen was er nauwelijks.

Om 10 uur blies één van de leidsmannen voor aanvang van de eerste wedstrijd. Tegenstander was CVV Zwevers en dat was meteen een pittige pot. De teams waren aan elkaar gewaagd en deze wedstrijd eindigde in een terechte en logisch 1-1 eindstand. Daarna wisselden sterkere en zwakkere teams elkaar af in de zes resterende poule duels. Met één duidelijke overlap: gallery play van BFC! Met wervelend spel werden de tegenstanders met grote cijfers opgerold. Het hele team excelleerde, waarbij vooral Mats Kamphuis tegenstanders helemaal dol speelde met fantastische acties en nog mooiere doelpunten (9 stuks). Daarnaast bekroonde Maurits zich tot topschutter met in totaal 10 doelpunten. Het doelsaldo van 34-1 behoeft geen toelichting…

Met overmacht plaatsten we ons dus voor de achtste finales met zeker kans op meer! Wat volgde was een lang intermezzo. De organisatie had de handen vol aan het doorrekenen van de uitslagen waardoor de aanvang van de achtste finales met maar liefst een uur vertraagd werd. Ondertussen ook nog een flinke bui te verwerken gekregen en weg was het ritme waar we in zaten. En ja wel: ook al waren er 11 poules en gingen er 16 teams door; toch bepaalde het lot dat we opnieuw CVV Zwervers tegen ons zouden krijgen. Er zou dus alsnog een winnaar komen tussen deze teams die in hun poule overmachtig waren gebleken.

De wedstrijd was een kraker waarin beide teams vochten voor wat ze waard waren. Al snel kwam BFC zeer gelukkig op voorsprong door een terugspeelbal die door de keeper van CVV Zwervers niet goed verwerkt kon worden. De keepers van beide teams hadden die dag weinig tot niets te doen gehad. Hoe lastig is het dan om focus te houden op de momenten dat het er echt om gaat.. dat bleek wel deze wedstrijd. Even later was ook keeper Siem ongelukkig toen de stuit van een schot van afstand verkeerd werd ingeschat. Dit betekende 1-1 en alles bleek nog mogelijk. Het lukte BFC echter maar niet om kansen te creëren. CVV Zwervers kwam nog wel tot een schot op de lat en 5 minuten voor tijd mochten ze aanleggen voor een vrije trap. Keeper Siem kon er nog met de vingertoppen bij, maar toch verdween de bal in het doel. Hoewel van alles nog werd geprobeerd, was BFC niet meer bij machte om iets te doen tegen deze achterstand en werd er dus verloren met 1-2. Helemaal gesloopt en zwaar teleurgesteld dropen de spelers van het veld. Juist vanwege de fraaie overwinningen in de poule voelde dit toch wel als een domper, maar niettemin was het een geweldige toernooi waarin we hebben genoten van onze mannen!

Ook de JO9-2 speelde een zeer goed toernooi waarbij ze tot de laatste minuten in hun laatste poulewedstrijd in de race waren om door te gaan naar de achtste finale. Dit gebeurde uiteindelijk net niet dankzij een scheidsrechterlijke dwaling, waarna ze het toernooi toch met een fraaie 3e plaats in hun poule afsloten.

Veel dank overigens aan trainer Hendrin die al sprintend van complex Overmaas naar complex SC Feyenoord (en terug) maar liefst 12 wedstrijden van beide teams heeft gecoacht en aan vader Hidde die de laatste drie wedstrijden van de JO9-2 heeft gecoacht. Top prestatie jongens!

Spelers JO9-1: Siem, Mats van de Peppel, Jesse, Timme, Scott, Mats Kamphuis, Boet, Maurits, Merlijn en Duncan.
Spelers JO9-2: Timothy, Morris, Beau, Willem, Tobias, Luuk, Boy, Pepijn en Joaquim.

Uitslagen JO9-1:

1e poulewedstrijd: CVV Zwerver (hoofdklasse) 1-1 (Merlijn)
2e poulewedstrijd: Botlek (4e klasse) 6-0 (Scott 2x, Mats K 2x, Maurits en Duncan)
3e poulewedstrijd: Bergambacht (1e klasse) 4-0 (Duncan 2x, Mats K en eigen doelpunt)
4e poulewedstrijd: AV Sparta 2 (1e klasse) 4-0 (Maurits 2x, Boet en Duncan)
5e poulewedstrijd: Blijdorp 1 (2e klasse) 8-0 (Maurits 4x, Mats K 3x en Merlijn)
6e poulewedstrijd: OVC’85 (hoofdklasse): 5-1 (Mats K 2x, Maurits, Boet en Duncan)
7e poulewedstrijd: Katendrecht 1 (schoolteam) 7-0 (Maurits 2x, Merlijn, Mats K, Timme, Scott en Duncan)
Achtste finale: CVV Zwervers (hoofdklassse) 1-2 (eigen doelpunt)

 

Uitslagen JO9-2:

1e poulewedstrijd: Katendrecht 2 (schoolteam) 9-1 (Pepijn 3x, Joaquim 2x, Luuk 2x, Boy en Tobias)
2e poulewedstrijd: DCV Krimpen (2e klasse) 1-1 (Boy)
3e poulewedstrijd: Zwammerdam (4e klasse) 1-0 (Luuk)
4e poulewedstrijd: Bodegraven (5e klasse) 5-0 (Pepijn 2x, Joaquim 2x en Tobias)
5e poulewedstrijd: SC Feyenoord 2 (2e klasse) 1-1 (Pepijn)
6e poulewedstrijd: VOC 3 (3e klasse) 3-0 (Pepijn 2x en Luuk)
7e poulewedstrijd: Excelsior Maassluis (1e klasse) 2-3 (Pepijn en Morris)

Ilja Smits
Teamleider JO9-1