JO9-1 sluit najaarscompetitie af met thuiszege tegen SDZ: 4-1

BFC JO9-1 – SDZ JO9-1: 4-1 (0-0). Doelpunten: Merlijn (2x), Maurits en Mats K.

Vandaag wachtte de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie. Met SDZ als tegenstander die met slechts 1 puntje onderaan de ranglijst bungelt, leek dat een uitgesproken mogelijkheid om deze grijze, sombere winterdag toch nog mooi in te kleuren en met een goed gevoel de winterstop in te gaan. Van onderschatting mocht echter geen sprake zijn. Die wijze les hadden we wel opgestoken van de wedstrijd tegen Diemen twee weken geleden. Ook zij staan laag op de ranglijst en toch wisten we die wedstrijd niet winnend af te sluiten. Trainer Hendrin gaf dan ook voor de wedstrijd aan om 1000% inzet te tonen om zo een goed resultaat neer te kunnen zetten, met goed spel en zeker met een flinke dosis plezier! De uitslag deed er voor de stand op de ranglijst niet meer toe. Omdat deze wedstrijd oorspronkelijk vorige week gepland was, en de uitslagen van de andere wedstrijden ons niet goed gezind waren, wisten we al dat ongeacht de uitslag we 7e zouden worden en dus net niet in het begeerde linkerrijtje zouden eindigen.

Het begin van de wedstrijd was veelbelovend, waarbij direct bij de aftrap pressie werd gezet door Timme wat net niet tot een doelpunt werd omgezet. Het lukte BFC echter niet om door te drukken. Het spel was niet zorgvuldig en overtuigend genoeg, wat ook zeker de verdienste was van SDZ dat zich niet kansloos achtte en gewoon voor de overwinning speelde. BFC had voor de rust enkele kansen, maar de beste waren wellicht zelfs voor SDZ. Keeper Siem trad echter zeker 2x zeer goed op, zodat we de rust haalden zonder tegentreffer maar ook zelf niet wisten te scoren.

Na de rust ging het in eerste instantie niet heel anders. Langzaam maar zeker lukte het BFC echter om meer druk te creëren op de verdediging van de tegenstander. En dat leidde ook tot kansen! De eerste grote was voor Maurits na aangeven van een telkens goed opkomende Timme, maar zijn inzet ging net langs het doel. Vervolgens was het de beurt aan Merlijn die na een goede actie zijn schot door de keeper over het doel getikt zag worden. Inmiddels tikte de tijd ook gewoon door met nog maar 10 minuten te spelen; spanning nam toe! Even later wist Maurits eindelijk de ban te breken door uit één van de vele hoekschoppen in de 2e helft de 1-0 te scoren. Wat een opluchting! Dat was ook zeker het geval voor de jongens, want vanaf dat moment ging het helemaal lopen. Merlijn wist op subtiele manier de 2-0 te scoren, waarna Mats K zorgde voor de 3-0. Intussen waren er diverse mogelijkheden om vaker te scoren, waarbij de drang om zelf te scoren het won van het oog voor de medespeler. Dit leidde dus niet tot goals, maar dat is jongens van 8 jaar nauwelijks aan te rekenen. Vlak voor tijd wist SDZ nog de eretreffer te maken. Slotakkoord was toch weer voor BFC, want in de dying seconds kon Merlijn na een fraaie dieptepass van Timme koel afronden. Eindstand werd daarmee op  4-1 gebracht.

Uiteindelijk dus net niet in het linkerrijtje geëindigd, maar inmiddels hebben we begrepen dat dit geen gevolgen heeft voor de poule-indeling van de voorjaarscompetitie 🙂 Met slechts 2 nederlagen (en daarnaast 4 overwinningen en 5 gelijke spelen) heeft het team laten zien dat het een geduchte tegenstander is voor iedereen op dit hoge niveau van de 1e klasse. Met slechts 20 tegendoelpunten (alleen nr. 1 Zeeburgia en nr. 2 Waterwijk hebben er nog minder) toont het team aan over een sterke verdedigingslinie te beschikken. Top Timme, Scott, Mats P, Jesse en natuurlijk keeper Siem! Ook de aanvalslinie is steeds beter gaan draaien. Ga zo door Maurits, Mats K, Boet en Merlijn! Ontwikkeling van de jongens gaat met rappe schreden en dat is erg leuk om daar getuige van te zijn. Het is zeker ook de verdienste van trainer Hendrin die met veel enthousiasme en positivisme het maximale uit de jongens weet te halen. Knappe prestatie jongens en op naar de voorjaarscompetitie waarbij we ook nog in de race zijn voor de beker! Het team en aanhang heeft er zin in! 🙂

Ilja Smits
Teamleider JO9-1