JO9-1 opnieuw onderuit tegen angstgegner Buitenveldert: 2-6

BFC JO9-1 – Buitenveldert JO9-1: 2-6 (2-3). Doelpunten: Mats K (2x).

Soms is het flink puzzelen om een wedstrijd door te laten gaan. Vanwege de geblesseerde jongens in ons team zijn de jongens uit de JO9-2 hard nodig als invallers. En aangezien zij ’s ochtend in Volendam moesten aantreden en trainer Hendrin met zijn JO15-1 aan het begin van de middag, kon het gebeuren dat onze wedstrijd pas om 15 uur van start ging. En dat is laat hoor voor stuiterende jongens die gewend zijn al om 9 uur los te mogen gaan! Hun geduld werd dus goed op de proef gesteld en voor de ouders was het een flinke opgaaf om de energie bij de jongens overdag binnenboord te laten houden.

De jongens uit de JO9-2 hadden we dit keer extra hard nodig. Naast Maurits en Merlijn was het niet zeker of Scott pijnvrij zou kunnen spelen. Hij had woensdag een liesblessure opgelopen waardoor hij de training voortijdig moest beëindigen en ook donderdag niet kon trainen. Gelukkig bleek hij op tijd hersteld en speelde hij een dijk van een wedstrijd. Met de andere sterkhouder uit het team ging het minder voorspoedig. De knie van Timme speelde al op bij de warming-up. Hij probeerde het nog wel in de wedstrijd, maar moest helaas al vroeg de strijd staken. Een flinke aderlating, want in het strijdplan om Buitenveldert te beteugelen had Timme een sleutelrol als mid-mid toegewezen gekregen. Hij was dan ook zwaar teleurgesteld dat hij niet verder kon spelen.

Gelukkig had trainer Hendrin ruim ingespeeld op alle blessures. Naast vaste invallers Pepijn en Joaquim hadden ook Luuk en Boy uit de JO9-2 zich aangesloten bij het team en konden zij hun eerste minuten maken. Dank jongens!

Dan de wedstrijd, want daar gaat het natuurlijk uiteindelijk allemaal om 🙂 Het begin was duidelijk voor Buitenveldert.  Van de onrust in onze organisatie die ontstond toen Timme het veld verliet maakte Buitenveldert gretig gebruik door 2x snel achter elkaar te scoren. Na een dikke 5 minuten stond het daardoor al 0-2 voor de bezoekers. Maar BFC is BFC niet zonder te laten zien dat ze goed kunnen omgaan met tegenslagen. Het team gaf niet op, bleef strijden en kwam na 11 minuten terug in de wedstrijd door de 1-2 te maken. Mats K, de laatste weken al erg succesvol in het vinden van het netje, was verantwoordelijk voor deze aansluitingstreffer. Maar vanaf dat moment ging het even heel snel. We waren nog niet uitgejuicht of Buitenveldert maakte zo’n beetje vanaf de aftrap de 1-3. Maar ons team leert snel: wat Buitenveldert kan, kan BFC ook. En dus werd direct daarna opnieuw de aansluitingstreffer gemaakt en opnieuw was het Mats K die scoorde. In die fase werd door BFC heel behoorlijk gespeeld en leek er nog veel mogelijk. Er werd strijdbaar gespeeld en fraaie individuele acties werden afgewisseld door goed samenspel. Een bal op de lat en eentje die ternauwernood op de doellijn tot stilstand werd gebracht waren daar andere voorbeelden van.

Tot de rust werd er verder niet meer gescoord zodat we met een 2-3 stand de tweede helft ingingen. Een tweede helft waarin BFC ervoor bleef gaan. Toch was alles net een tikkeltje minder. En als het bij de tegenstander dan net een tikkeltje meer wordt, dan wordt het moeilijk verhaal. En zo kon Buitenveldert nog drie keer scoren waarbij BFC naast een bal op de paal niet echt meer een vuist kon maken. Eindstand werd daardoor 2-6.

Toch wel een teleurstelling natuurlijk; het betekende de vierde verliespartij in de vijf wedstrijden die de voorjaarscompetitie ver is. En ook het uitvallen van Timme was een flinke domper. Maar toch waren er genoeg leuke en positieve punten te noemen. Zo moest er flink geïmproviseerd worden waardoor sommige jongens op voor hun ongebruikelijke posities moesten spelen en dit erg knap deden! Zo speelde Mats P centraal in de verdediging i.p.v. rechtsachter en speelde Boet een gedeelte van de wedstrijd als linksachter i.p.v. rechtsvoor. De directe tegenstander van Boet was veruit de kleinste van het veld, maar ook zeer balvaardig en zeer wendbaar. Heel moeilijk om te verdedigen, maar toch ging Boet er 100% voor om hem geen centimeter ruimte te geven wat hem ook vaak lukte. En verder leek het wel alsof Scott het gemis van zijn maatje Timme wilde compenseren, want wat speelde hij vreselijk sterk! Daarnaast waren zijn “Zidanes” (minimaal 4 stuks) een genot voor het oog. Ook de ontwikkeling van Mats K gaat snel. Op de training krijgt hij al vaak de handen op elkaar en de vele doelpunten in wedstrijden van de laatste tijd bewijzen dat hij een echte scherpschutter aan het worden is. En natuurlijk ook leuk voor Boy en Luuk dat ze minuten mochten maken. Met de zichtbare strijd die ze leverden waren ze trots en blij meegedaan te hebben. En als Luuk op het eind van de wedstrijd op trotse manier vertelt dat hij bijna scoorde, weet je dat deze middag toch vooral opnieuw een belangrijk en mooi hoofdstuk is in het boek met de ontwikkelingen van deze jonge voetballende jongens.

Trots op jullie jongens en op naar een nieuwe mooie wedstrijd tegen Waterwijk volgende week zaterdag!

Ilja Smits
Teamleider JO9-1